Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης γυναικών

- Οι δράστες, μέλη συμμορίας, με το πρόσχημα άμεσης παροχής ιατρικής περίθαλψης σε συγγενικό πρόσωπο υποψήφιου θύματός τους, κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό
Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, μέλος του κυκλώματος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για απόπειρα εξαπάτησης με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου ηλικιωμένης γυναίκας σε τροχαίο ατύχημα

Η άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού, για περίπτωση εξαπάτησης με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε οικία 85χρονης ημεδαπής, όπου άγνωστη γυναίκα, παριστάνοντας την κόρη της και άγνωστος άντρας προσποιούμενος τον αστυνομικό, προσπάθησαν να την εξαπατήσουν αναφέροντας εμπλοκή της πρώτης σε τροχαίο ατύχημα, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ανήλικο άτομο, γι’ αυτό και απαιτούταν η καταβολή χρηματικού ποσού.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση , κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (09-09-2021), ο 35χρονος άντρας, τη στιγμή που μετέβη εξωτερικά της οικοδομής όπου διαμένει η παθούσα, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η περαιτέρω έρευνα “έδειξε” ότι, ο δράστης εμπλέκεται σε μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστης γυναίκας και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης, παρέλαβε το χρηματικό ποσό των (17.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων , προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων ακόμη ατόμων (1 άντρας – 3 γυναίκες), οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους έως 08-09-2021, συνέστησαν εγκληματική συμμορία με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι τέσσερις συνεργοί του.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.