Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 10/9/2021, 6:05 μ.μ.


Ανακοίνωση σχετικά με ανεύρεση τρίων (3) αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (μολότωφ) 

Σήμερα (10-09-2021) και ώρα 12:35 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανευρέθησαν σε προαύλιο χώρο Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Τούμπας, εντός κάδου απορριμμάτων, τρεις (3) αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότωφ), οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί Τμημάτων Ασφαλείας εξιχνίασαν (3) περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών


Οι επισταμένες και συνεχιζόμενες έρευνες αστυνομικών Τμημάτων Ασφαλείας για την ταυτοποίηση ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή αρμοδιότητά τους, οδήγησαν στην εξιχνίαση τριών (3) ακόμη περιπτώσεων κλοπής, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο :

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη, εξιχνίασαν κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο καταστήματος της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν κλοπή μοτοσικλέτας και

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας εξιχνίασαν κλοπή εμπορευμάτων από κατάστημα της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (22) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη είκοσι δύο (22) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

(10) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

(1) άτομο για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας. Πρόκειται για 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος καθοδηγούσε και διευκόλυνε την επιβίβαση σε λεωφορείο οκτώ (8) ατόμων που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

(1) άτομο διότι εργαζόταν ως υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές - βραδινές ώρες χθες (09-09-2021), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφαλείας, Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής Εμπορικών Αμαξοστοιχιών στην περιοχή του Κορδελιού, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Διαλογής Επιβατικών Αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή, όπου:

Ελέγχθηκαν :

(197) άτομα και (27) οχήματα

Προσήχθησαν (13) αλλοδαποί

Συνελήφθησαν (4) εξ’ αυτών, τρείς διότι στερούνταν νόμιμων εγγράφων διαμονής στη χώρα κι ένας για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.

Βεβαιώθηκε (1) παράβαση στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Συνελήφθη Διεθνώς Διωκόμενο Πρόσωπο

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου προχώρησε ειδική ομάδα έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (09-09-2021), αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες Σουηδών αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Δ.Α.Θ. - εκπρόσωποι του Δικτύου ENFAST «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκομένων» με Σουηδούς αστυνομικούς – εκπροσώπους του ίδιου Δικτύου, οδήγησε στα ίχνη 32χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πράξεις που τελέστηκαν σε προγενέστερο χρόνο στη Σουηδία.

Στο πλαίσιο ερευνών, η ειδική ομάδα του Τμήματος Αναζητήσεων έχοντας πληροφορίες για πιθανή κίνηση του καταδιωκόμενου μέσω αερολιμένα, τον εντόπισε σε χώρο κράτησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, όπου μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, φέροντας έγγραφο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα δικά του και στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι, το Νοέμβριο του 2020, ο προαναφερόμενος άντρας, μαζί με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας στην οποία ανήκει, κατελήφθησαν στη Σουηδία να κατέχουν (1) τόνο και (201) κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα σε κοίλες πλάκες από πέτρα, εντός εισαγόμενου φορτίου μαρμάρινων πλακιδίων.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνος καθώς εμπλέκεται και σε υπόθεση απαγωγής αλλά και περιπτώσεις ληστειών, ενώ προκειμένου να αποφύγει πιθανό εντοπισμό του, χρησιμοποιούσε στοιχεία ταυτότητας είτε πλαστά είτε του αδερφού του με τον οποίο προσομοιάζουν ιδιαιτέρως.

Ο 32χρονος άντρας θα οδηγηθεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (9 Σεπτεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα εισήλθε παράνομα σε οικία από όπου αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα.

Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 10ης Αυγούστου 2021 σε περιοχή της Πέλλας απέσπασε από εταιρεία,με τη μέθοδο της ανταλλαγής χαρτονομισμάτων, το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2021 αφαίρεσε από την κατοχή ενός ημεδαπού την τραπεζική του κάρτα, με την οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια διάφορες συναλλαγές,συνολικής αξίας 405 ευρώ.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, με το πρόσχημα ενδιαφέροντος σε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης ενός γεωργικού μηχανήματος, κατάφερε να αποσπάσει τα προσωπικά στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών ενός ημεδαπού και στη συνέχεια, με τη χρήση αυτών αφαίρεσε από τον τραπεζικό λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 97.593 έλεγχοι, από τους οποίους οι 58.386 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 329 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

238 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 208 πρόστιμα των 300 ευρώ και 30 των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

80 στη Θεσσαλονίκη,
38 στην Ήπειρο,
21 στη Στερεά Ελλάδα,
20 στην Πελοπόννησο,
18 στα Ιόνια Νησιά,
13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
12 στο Βόρειο Αιγαίο,
8 στη Θεσσαλία,
7 στη Δυτική Ελλάδα,
7 στη Δυτική Μακεδονία,
6 στη Κεντρική Μακεδονία,
6 στην Κρήτη,
1 στην Αττική και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 67.883 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 65.190 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.693 των 150 ευρώ.

25 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 8 στο Βόρειο Αιγαίο, 7 στηΔυτική Ελλάδα, 6 στην Κρήτη και 4 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.887 ομοειδείς παραβάσεις.

66 παραβάσεις και 4 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτρια επιχείρησης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,


σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη υποβολή σε self test ή rapid test,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλονίκη,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ταβέρνα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών στον εσωτερικό χώρο,χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών στον εσωτερικό χώρο,

300 ευρώ πρόστιμο, σε εστιατόριο- μπαρ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και ιδιοκτήτη, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε αίθουσα ψυχαγωγίας, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιου πελάτη και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.

Στην Πελοπόννησο, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κέντρο διασκέδασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων και όρθιων πελατών.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα,

300 ευρώ πρόστιμο, σε καφετέρια, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, σε καταστήματα και μία από άτομο σε εσωτερικό χώρο δημόσιας υπηρεσίας.

Στη Θεσσαλία, από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη εστιατορίου, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.868 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.418 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.