Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ανδρέας Βεργίδης: Η μνήμη παραμένει ζωντανή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρέστη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργανώθηκαν, στο Κιλκίς, από την Π.Ε. Κιλκίς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεργίδης επισημαίνει «πως κάθε χρόνο αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στόχος των εκδηλώσεων μνήμης δεν είναι να εξάπτονται πάθη, αλλά να μην καλύπτονται βαναυσότητες, που η λήθη επιτρέπει την επανάληψή τους. Η μνήμη παρέμεινε πάντοτε και παραμένει ακόμα ζωντανή στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στους απογόνους των προσφύγων, που ρίζωσαν εδώ και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.