Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στο Balkan Forum που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε σήμερα ομιλία στο Balkan Forum που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε:

«Αφήνοντας πίσω της τις πολλαπλές κρίσεις, η Ελλάδα είναι πλέον έτοιμη για μια γενναία επανεκκίνηση. Και η Κυβέρνηση έτοιμη να υλοποιήσει στο 100% της δεσμεύσεις της για μια Ελλάδα εξωστρεφή και ανοικτή. Και η Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του οράματος.

Είναι άλλωστε η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα που πρώτη έπεισε για τη δυνατότητα οικοδόμησης ενός εξωστρεφούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ενός δυναμικού οικοσυστήματος εταιρειών που μπορούν όχι μόνο να αναπτυχθούν εσωτερικά αλλά και να απευθυνθούν στη παγκόσμια αγορά. Οι μεγάλες τεχνολογικές επενδύσεις στην πόλη δεν είναι άλλωστε τυχαίες. Ένα κράμα κραταιών υποδομών και ποιοτικού ανθρωπίνου δυναμικού ήταν ο βασικός λόγος προσέλκυσής και διατήρησής τους.

Το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων της CISCO, το Alexander Competence Center της Deloitte, το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας της Pfizer, το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς «Thess Intec» είναι ο καθρέφτης και αν μου επιτρέπετε και ο προάγγελος της Ελλάδας που είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της αυτή η Κυβέρνηση.

Η Βόρεια Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της σημαντικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας που διαθέτει αλλά και της ήδη υπάρχουσας επιχειρηματικής δυναμικής της, μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα του ανταγωνιστικού και εξωστρεφούς μοντέλου που χρειάζεται η Ελλάδα συνολικά».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.