Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Προ των πυλών η παραμυθένια γιορτή της πόλης – 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς


Η μεγάλη αστραφτερή γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού επιστρέφει θριαμβευτικά στην πόλη του Κιλκίς. Γνώριμος επισκέπτης, μα πάντα ακαταμάχητος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς καταθέτει τα νέα του δώρα στον προνομιακό θεατή του, στο παιδί, αφήνοντας συγχρόνως το άγγιγμα της γοητείας του στην πόλη και στους ανθρώπους της που έχουν σφιχταγκαλιάσει την ονειρική του μορφή.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς βρίσκεται προ των πυλών. Με καλοκουρντισμένες τις κούκλες και τις μαριονέτες του, με πολύχρωμους θιάσους, με εξαίσιες μουσικές, με όψεις διαπολιτισμικότητας, με κρίκους γνωριμίας και δημιουργικής ζύμωσης με την κουλτούρα και τις παραδόσεις άλλων λαών.

Τα φώτα της κορυφαίας γιορτής θα ανάψουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας θα μας κρατήσει αγαπημένη συντροφιά έως και τις 11 Οκτωβρίου με ένα κέντημα παραστάσεων για παιδιά και για όλη την οικογένεια, με παραστάσεις δρόμου, με θεατρικό παιχνίδι, με εργαστήρια τεχνικής κούκλας, με εκπαιδευτικές συναντήσεις και έκθεση περιπλανώμενου μουσείου.

Η ενέργεια της φετινής διοργάνωσης ρέει:

- στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς όπου θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και για όλη την οικογένεια

- σε πλατείες της πόλης με παραστάσεις δρόμου

- σε προαύλειους χώρους επιλεγμένων περιφερειακών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κιλκίς

- στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη όπου με την έκθεση και τα προγραμματιζόμενα εργαστήρια θα αποτυπωθεί η πολιτιστική δημιουργία, η εικαστική έκφραση και η παιδαγωγική – εκπαιδευτική διάσταση του Φεστιβάλ.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς σε σύνοψη:

- 9 ημέρες

-22 παραστάσεις στην πόλη του Κιλκίς

-3 παραστάσεις σε Περιφερειακά Δημοτικά Σχολεία (Χέρσου, Σ.Σ.Μουριών, Νέας Σάντας)

- 21 εργαστήρια για παιδιά στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη

- 1 έκθεση με κούκλες και μάσκες από τις πέντε ηπείρους στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη

- 1 σεμινάριο δώδεκα ωρών για εκπαιδευτικούς

- 1 master class τριών ωρών για εκπαιδευτικούς

- 1 επταήμερη artistic residence

- 12 καλλιτεχνικοί θίασοι, δέκα από το εξωτερικό και δύο από την Ελλάδα

- 7 συμμετέχουσες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Αυστραλία, Ελλάδα).

Η 19η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε αναγνώριση της συμβολής του επιτυχημένου πολιτιστικού θεσμού στην πολιτιστική παραγωγή και στη διεθνή ακτινοβολία του τόπου. Φορέας υλοποίησής του είναι ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία της Ισπανοελληνικής Ένωσης Γλώσσας και Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, του Ιταλικού Ινστιτούτου Κουλτούρας στην Αθήνα, των Πολιτιστικών Τμημάτων της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Ινστιτούτου Ramon Liull de Cultura της Καταλονίας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Μπιλμπάο Ισπανίας, του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοπαικτών UNIMA, του Δήμου Μπλακόεφγκραντ Βουλγαρίας και του Φο.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με πραγματοποιηθούν με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του Covid – 19.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.