Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 24/9/2021, 6:03 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθησαν 4 άτομα, μέλη κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί άνδρες, μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες το τελευταίο χρονικό διάστημα, δρούσαν ως μέλη κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και στα οποία τοποθετούσαν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Μετά από διαδοχικές έρευνες, εντοπίστηκαν την 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθησαν, όπου διαπιστώθηκε να χρησιμοποιούν τρία οχήματα, δύο από τα οποία είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και έφεραν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα οικίας που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

· διαρρηκτικά εργαλεία,

· 14 κινητά τηλέφωνα και

· το χρηματικό ποσό των 1.405 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (23 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή συνολικά 7 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του.

Συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (23 Σεπτεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς με όχημα που οδηγούσε δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, ακινητοποιήθηκε το όχημα και διαπιστώθηκε να μεταφέρει 6 αλλοδαπούς άνδρες προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε, το οποίο είχε νοικιάσει συνεργός του και την 15 Σεπτεμβρίου 2021 είχε δηλωθεί υπεξαίρεση από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Συνελήφθη χθες (23 Σεπτεμβρίου 2021) το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, αλλοδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε να μεταφέρει με όχημα 7 αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το όχημα που χρησιμοποιούσε κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη δύο (2) ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Αντίσταση, Απείθεια ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (23-09-2021), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Ο 19χρονος οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και στην περιοχή της Ρεντίνας εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως μετά από καταδίωξη συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 29χρονος συνοδηγός καθώς και πέντε (5) αλλοδαποί (2 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών, μεταξύ αυτών και ένας ανήλικος), οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (26-09-2021) λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ. και 2 χλμ. με την επωνυμία «4ο OLYMPIC DAY RUN GREECE» 


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (26-09-2021) λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ. και 2 χλμ. με την επωνυμία «4ο OLYMPIC DAY RUN GREECE » θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από ώρα 07.00 δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση όλων των οχημάτων και από ώρα 13:00 η κυκλοφορία και η στάση αυτών στις παρακάτω οδούς :
30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,
Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής και
Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου.

Από ώρα 17.00 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς :

Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,

Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,

Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,

Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής και

Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν την διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 96.382 έλεγχοι, από τους οποίους οι 55.429 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 321 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

103 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 99 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

22 στη Θεσσαλονίκη,
18 στην Ήπειρο,
18 στο Βόρειο Αιγαίο,
10 στη Δυτική Ελλάδα,
9 στη Δυτική Μακεδονία,
6 στην Κρήτη,
5 στην Πελοπόννησο,
5 στη Στερεά Ελλάδα,
4 στην Κεντρική Μακεδονία,
3 στη Θεσσαλία και
3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69.151 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66.189 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.962 των 150 ευρώ.

41 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

11 στην Κεντρική Μακεδονία,
11 στη Αττική,
5 στην Ήπειρο,
5 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στην Πελοπόννησο και
4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.273 ομοειδείς παραβάσεις.

177 παραβάσεις και 3 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη,

συλλήψεις 2 ατόμων για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

μία παράβαση, σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε παντοπωλείο, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από εργαζόμενο και 300 ευρώ πρόστιμο,στον εργαζόμενο,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο, ιδιοκτήτη και πελάτη, καταστημάτων,

7 παραβάσεις, σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

300 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από εργαζόμενο και 300 ευρώ πρόστιμο, στον εργαζόμενο.

Στην Δυτική Ελλάδα,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, και πελάτες, καταστημάτων,

μία παράβαση, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια,

17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, και πελάτες καταστημάτων,

3 παραβάσεις, σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων,

μία παράβαση, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Θεσσαλονίκη, 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 13.549 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.475 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.