Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Του Αγίου Φανουρίου στην Κολχίδα Κιλκίς


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Στο όμορφο και μικρό χωριό Κολχίδα του Νομού Κιλκίς γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Μεγάλη και διακριτική η συμμετοχή του κόσμου όσον αφορά τα μέτρα που υπομονετικά τηρούν χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα λόγο της κούρασης και της υπομονής που βιώνουν. 

Στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού ο περισσότερος κόσμος παρακολουθούσε τον εσπερινό κατανυκτικά με θέα την φύση και τις ομορφιές που έχει γύρω το χωριό. Ίσως είναι από τι λίγες φορές που οι κάτοικοι βλέπουν τόσο κόσμο και ζούνε με χαρά και έντονα το πανηγύρι. 

Ο ιερέας που ήτανε επικεφαλής τόνισε στους πιστούς την ανάγκη για ψυχραιμία και Αγάπη περισσότερο από άλλες φορές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ολοένα προκύπτουν. 

Το αναψυκτήριο πρώην δημοτικό σχολείο σε μια άλλη όμορφη τοποθεσία που έχει το χωριό άναψε η ψησταριά και όλοι οι κάτοικοι ανταμώνουν με την χάρη και την ευλογία του Αγίου Φανουρίου προστάτη του χωριού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.