Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ενδιαφέρον γυναικών χειροτεχνών από το Κιλκίς στην πρωτοβουλία “ForME” του Σ.Ε.Γ.Ε.


Συνάντηση γνωριμίας με χειροτέχνες γυναίκες από το Κιλκίς πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) την Τετάρτη 28 Ιουλίου, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην πρωτοβουλία “ForME”, που αφορά στην προώθηση ιδιαίτερων χειροποίητων προϊόντων.

Επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη αυτού του σκοπού που πραγματοποίησε ο Σ.Ε.Γ.Ε. εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στη «Γνώμη» η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Χαρά Παπαδοπούλου, το Κιλκίς διαθέτει έντονη βιοτεχνική και βιομηχανική παρουσία, και όπως κάθε περιοχή, παρουσιάζει τη δική του ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα σε ό,τι αφορά στον ενεργό πληθυσμό που ασχολείται με τη χειροτεχνία. 

Επισήμανε ακόμη ότι σκοπός του Σ.Ε.Γ.Ε., πέρα από την ανάπτυξη του Γυναικείου Επιχειρείν και τη στήριξη της βιωσιμότητας της Ελληνικής Γυναικείας Επιχείρησης, είναι να δώσει επιχειρηματικό βήμα και σε εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν περισσότερα, που δεν είναι εγγεγραμμένες σε ένα επαγγελματικό χώρο, αλλά ενδιαφέρονται να προχωρήσουν επιχειρηματικά, ακόμη κι αν η εποχή είναι πολύ δύσκολη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό, δημιουργικό και ενθαρρυντικό κλίμα γνωστοποιήθηκε καταρχάς η δράση και λειτουργία του “ForME”, ενώ συζητήθηκε και η επόμενη φάση του εγχειρήματος, αυτή της έναρξης της διαδικτυακής πλατφόρμας του καταστήματος, με χρονικό ορίζοντα μέχρι την έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη δράση «ΣΕΓΕ – ForME 1821», που ως στόχο έχει να συνδέσει την πρωτοβουλία “ForME” με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μέσα από την προώθηση και ανάδειξη σύγχρονων ελληνικών δημιουργιών εμπνευσμένων από τον μεγάλο αγώνα του Ελληνικού Έθνους. 

Στο πλαίσιο μάλιστα της δράσης ο Σ.Ε.Γ.Ε. δημιούργησε ειδικό λογότυπο, το οποίο υποδηλώνει μια δυναμική γυναίκα που επιχειρεί με το σπαθί της σε όλους τους τομείς της ζωής της. Το εν λόγω λογότυπο έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το Κιλκίς, καθώς το φιλοτέχνησε εθελοντικά η Κιλκισιώτισσα αρχιτέκτονας Ζωή Τζίμητρα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Σ.Ε.Γ.Ε. η κ. Παπαδοπούλου, η κ. Φανή Μεϊμαρίδου, υπεύθυνη του φυσικού καταστήματος “ForME” Θεσσαλονίκης και η κ. Πολύμνια Αλεξιάδου υπ. Δημοσίων Σχέσεων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θέμης Κοσμίδης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης και Γιώργος Ηλιάδης αντίστοιχα. 

Παρούσα ήταν και η εξαιρετικά δραστήρια στο χώρο του επιχειρείν και ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Eva Markor -Exclusive Dressing, Εύη Δημητριάδου, που ως μέλος του Επιμελητηρίου και εκπρόσωπος της γυναικείας επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Κιλκίς στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, λειτούργησε όλο το προηγούμενο διάστημα ως ο συνδετικός κρίκος του Σ.Ε.Γ.Ε. με τις γυναίκες του Κιλκίς.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τη στήριξή τους στο εγχείρημα, ενώ συζήτησαν και τρόπους συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η τοπική γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Το “ForME” ως σημείο πώλησης ιδιαίτερων χειροποίητων προϊόντων που συνδέονται με το ρούχο, το παπούτσι, το κόσμημα, το αξεσουάρ, αλλά και μικροαντικείμενα προσωπικής περιποίησης και διακοσμητικά, φιλοδοξεί να εγκαινιάσει το άνοιγμα ενός ευρύτερου δικτύου πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρώτο φυσικό κατάστημα λειτουργεί από το 2019 στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Βαλαωρίτου 14.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.