Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 30/7/2021, 4:21 μ.μ.


Συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης
· Συνελήφθη χθες (29 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο απέρριψε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε σε διάφορους χώρους, καθώς και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 7,7 γραμμαρίων.

· Συνελήφθησαν χθες (29 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για καλλιέργεια κάνναβης. Ειδικότερα:

στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 5 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων, που καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού,

8 αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης,

ποσότητα κάνναβης βάρους 64 γραμμαρίων και

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε εξωτερικό χώρο ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ενώ βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 57 γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (28 Ιουλίου 2021) τα ξημερώματα, παραβίασε κατάστημα σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 άτομα για διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στην Ημαθία

Η συστηματική έρευνα αλλά και η άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν προχθές (28 Ιουλίου 2021) το βράδυ στην Βέροια 2 ημεδαποί άνδρες, για 10 διαρρήξεις οικιών που έγιναν το τελευταίο δίμηνο στην Βέροια.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες τη στιγμή που είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην πόλη της Βέροιας και ακινητοποιήθηκαν ο ένας μέσα στο διαμέρισμα και ο δεύτερος στην προσπάθειά του να διαφύγει από διπλανή οικοδομή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, αυτοσχέδια γάντια και φακός που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ένα αντικείμενο που προσπάθησαν να αφαιρέσουν από την οικία.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στην πόλη της Βέροιας.

Το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου του 2021 διέπραξαν επιπλέον 9 διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Βέροιας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 6.500 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας συνελήφθησαν 6 άτομα για διακίνηση αλλοδαπών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθησαν χθες (29 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, 6 αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν και να διευκολύνουν έναντι χρηματικής αμοιβής, την είσοδο και την έξοδο στη χώρα, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι 2 από τους συλληφθέντες, επιβίβασαν σε όχημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης 4 αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα, ενώ άλλοι 2 από τους συλληφθέντες επέβαιναν σε δεύτερο όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως προπομπό, για την αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε περιοχή της Καστοριάς, όπου τους ανέμεναν οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, για την παραλαβή των ατόμων και τη περαιτέρω προώθησή τους στο εξωτερικό.

Από την ίδια περιοχή παρέλαβαν και επιβίβασαν στα 2 οχήματα ακόμη 13 αλλοδαπούς, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, με σκοπό τη διευκόλυνση της εισόδου τους στη χώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω 2 οχήματα που χρησιμοποίησαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, όπως και 6 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 106.604 έλεγχοι, από τους οποίους οι 63.340 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 156 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

96 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

22 στη Στερεά Ελλάδα,
16 στα Ιόνια Νησιά,
12 στη Θεσσαλονίκη,
10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στην Ήπειρο,
7 στο Βόρειο Αιγαίο,
7 στη Δυτική Ελλάδα,
7 στη Πελοπόννησο,
2 στη Κεντρική Μακεδονία,
1 στη Δυτική Μακεδονία,
1 στην Αττική και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.394 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.159 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.235 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.996 ομοειδείς παραβάσεις.

54 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

300 ευρώ πρόστιμο, σε πελάτη τράπεζας, για μη χρήση μάσκας.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

σύλληψη και από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνο 2 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ζαχαροπλαστείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 3 καφέ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση απολυμαντικών και μητήρηση αποστάσεων,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καφενεία, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση απολυμαντικών,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 εστιατόρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων και για μη τοποθέτηση απολυμαντικών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κέντρο διασκέδασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Αττική,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στα Ιόνια Νησιά,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Στερεά Ελλάδα,

300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη κουρείου, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ σε προσωρινά υπεύθυνο καφενείου για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε καφετέρια, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες,

300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση σήματος για υποχρέωση χρήσηςμάσκας.

Στην Κρήτη,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτησηόρθιων πελατών

- 300 ευρώ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη οικοπέδου και επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ σε εκμισθωτή για τη χρήση του σε διοργάνωση εκδήλωσης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.128 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.258 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Δερβενίου

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο άτομα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Δερβενίου, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά σε απόρριψη στερεών αποβλήτων.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 62 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (29-07-2021), κατελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 62χρονος άντρας να απορρίπτει ανεξέλεγκτα στερεά απόβλητα απολήψεων εδαφικού υλικού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προχωρήσει σε άλλες τρείς παρόμοιες ενέργειες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι , τα συγκεκριμένα απόβλητα εκσκαφών κατασκευών προέρχονται από νομότυπες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιεί ο προαναφερόμενος 49χρονος άντρας, πλην όμως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την απομάκρυνση και παράδοσή τους σε αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης – ανακύκλωσής τους, οπότε και συνελήφθη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε τριαξονικό ανατρεπόμενο όχημα.

Συνεχιζόμενης της δραστηριότητας αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , αναφέρεται ότι, η αστυνομική έρευνα – προκαταρκτική εξέταση και η διενέργεια αυτοψίας κλιμακίου υπαλλήλων των Τμημάτων α) Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και β) Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση ιδιωτικής έκτασης σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης από απόρριψη μπάζων, παλιών ελαστικών και απορριμμάτων.

Οι πράξεις αυτές, στις οποίες εμπλέκονται δύο άλλοι ημεδαποί τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, έλαβαν χώρα τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Οι έρευνες των αστυνομικών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία διαφόρων περιοχών του Νομού, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των πολιτών.

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές – απογευματινές ώρες την 24-07-2021 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης (Αριστοτέλους, Εγνατία, Αγίας Σοφίας και παραλιακή ζώνη), πραγματοποίησαν συνολικά είκοσι ένα (21) ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και βεβαίωσαν πέντε (5) διοικητικά πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο, εκ των οποίων τέσσερα (4) για «παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης» και ένα (1) για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.