Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ο ''Ράφτης'' απόψε στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Κιλκίς

Η αργοπορημένη ενηλικίωση ενός ονειροπόλου ράφτη που ζει στο μικροσκοπικό πατάρι του οικογενειακού ραφτάδικου, η μεταμόρφωση ενός εγκλωβισμένου ανθρώπου σε πλανόδιο δημιουργό, που βρίσκει την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη, είναι στο επίκεντρο της τρυφερής και λυρικής ιστορίας ο ''Ράφτης'' η οποία προβάλλεται απόψε στις 21:30 στην μεγάλη οθόνη του ''Δημήτριου Ζωηρού''.

Μια ταινία για έναν άνδρα, φτιαγμένη από γυναίκες! Σε σενάριο της Σόνια Λίζα Κέντερμαν και σε ρόλο παραγωγού της Ιωάννας Μπολομύτη, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα που ζει τη μοναχικότητά του σε έναν κόσμο που καταρρέει, συντροφιά με την τέχνη του και τα ραπτικά του αντικείμενα. Παγιδευμένος στα χρέη του ανακαλύπτει με τη βοήθεια μιας γυναίκας τον έξω κόσμο και καταφέρνει να επανεφεύρει τον εαυτό και την τέχνη του.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Ταλλίν της Εσθονίας, με την πανελλήνια πρώτη προβολή της να πραγματοποιείται το Νοέμβριο του 2020 στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από όπου και απέσπασε το βραβείο Fipresci, το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και το πρώτο βραβείο της ΕΡΤ.

Με σταθερή ώρα έναρξης στις 21:30 ο ''Ράφτης'' θα επαναπροβληθεί στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο την Κυριακή 1η Αυγούστου, τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.