Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

«Σπονδή τιμής και μνημοσύνης στον Ευστάθιο Δογάνη»


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Κυριακή 25 Ιουλίου σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα στους πρόποδες του λόφου Σεμέν Ντε Φερ, στη Δογάνη Παιονίας, πραγματοποιήθηκε τελετή τιμής και μνημοσύνης προς τιμή του Ανθυπολοχαγού Ευστάθιου Δογάνη που πέρασε στην αθανασία τον Απρίλιο του 1917 στην μάχη του λόφου Σεμέν Ντε Φερ και του οποίου το όνομα πήρε αργότερα το χωριό.

Στην σεμνή τελετή που οργανώθηκε από τον δήμο Παιονίας και την Κοινότητα Ειδομένης –Χαμηλού – Δογάνης, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης , η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή , ο αντιδήμαρχος ΔΕ Αξιούπολης Γιώργος Γεωργίτσαρος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Δραγανίδης, ο χορηγός του μνημείου και των παρελκόμενων αυτού Νίκος Σιάνας, ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης, ο δάσκαλος και ιστορικός Χρήστος Ίντος που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο δάσκαλος και συγγραφέας Νίκος Κωνσταντινίδης που επιμελήθηκε του κειμένου που κοσμεί την κατασκευή, οι πρόεδροι της Γερακώνας Κώστας Παυλίδης και Πλαγίων Κώστας Πασχαλέρης και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης Πυρριχιστές ποντιακών συλλόγων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παιονίας στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Σιάνα και την εθελοντική ομάδα, για την ευγενική τους χορηγία (μνημείο, εκκλησάκι, παγκάκια και επιμέλεια χώρου), εξαίροντας τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που τους χαρακτηρίζουν σε θέματα που αφορούν την ιστορική μνήμη, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.