Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Όταν ο σεβασμός προς τον πολίτη είναι έμπρακτος

Γράφει ο 
Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Βραδάκι Κυριακής, προπαραμονή του Αγίου Παντελεήμονα, προστάτη του χωριού της Τερπύλλου συγκεντρωμένοι κάτοικοι στην αυλή του σχολείου να παρακολουθούν θερινό κινηματογράφο. Κάτι δείχνει αυτό, κάτι παραπάνω από το προφανές. Ότι ο κόσμος της επαρχίας χρειάζεται το καινοτόμο, το φρέσκο και κάτι να του υπενθυμίζει πως οι αρχές του τόπου τον στηρίζουν και παλεύουν για την ποιότητα της ζωής του.


Το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς το έδειξε και το δείχνει αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Υπέροχες θεατρικές παραστάσεις με κορυφαίους συντελεστές, συναυλίες από κορυφαίους ερμηνευτές και μια πληθώρα εκδηλώσεων δείχνει ότι η διοίκηση του Δημήτρη Κυριακίδη βάζει τον πολιτισμό σε πρώτο πλάνο, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κύριο Θεμιστοκλή Κοσμίδη να φαίνεται όχι απλά αντάξιος, αλλά να υπερβαίνει τις προσδοκίες των Κιλκισιωτών.

Ο πολιτισμός είναι ένα τεράστιο στοιχείο σεβασμού προς τον πολίτη. Αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, ανεβάζει τον τόπο στα μάτια των ανθρώπων εκτός αυτού και τους προσελκύει να τον ανακαλύψουν.

Δεν νομίζω να ήταν υπερβολή να πω ότι στο Κιλκίς είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο μεγάλης εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις και μάλιστα εν μέσω... πανδημίας. Η πόλη μας, ο τόπος που μεγαλώσαμε και αγαπάμε αναβαθμίζεται και αυτό είναι πλέον φανερό.

*Χαράλαμπος Καραγεωργίου
- Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΟΝΝΕΔ νομού.Κιλκίς
- Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς ο "ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ"
- Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.