Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Η μουσική εκδήλωση που θα χαράξει ανεξίτηλα το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Κιλκίς


Με αφορμή τα «μπουλούκια» του α΄ και β΄ ελληνικού μελοδράματος στήσαμε αυτή τη βραδιά λυρικού τραγουδιού. Οι περιπλανώμενοι θίασοι του προηγούμενου αιώνα έστηναν τη σκηνή τους στις πλατείες των πόλεων και των χωριών για να παρουσιάσουν έργα του διεθνούς λυρικού ρεπερτορίου. 

Έτσι και δύο και μία σοπράνο θα τραγουδήσουν στην πλατεία του κήπου της μικρής μας πόλης. Άριες από γνωστές όπερες, αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, έντεχνα τραγούδια από όλο τον κόσμο καθώς και τραγούδια μεγάλων κλασικών Ελλήνων συνθετών θα πλημμυρίσουν το κέντρο του Κιλκίς. 

Συγκεκριμένα θα ακουστούν άριες του Πουτσίνι, του Ντονιτσέτι, του Βέρντι, αποσπάσματα από οπερέτες του Χατζηαποστόλου, του Σακελλαρίδη, του Γιαννίδη, τραγούδια από τη Ρωσία, την Ισπανία, την Γαλλία.

Τέλος, με αφορμή την πολύ σημαντική επέτειο των 200 χρόνων από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, θα ακουστούν συνθέσεις διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Ριάδης και ο Κωνσταντινίδης, τα οποία βασίζουν την μελωδική τους γραμμή σε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας.

Οι Γιούλη Καραγκούνη και Βάσω Βαϊούλη είναι γνωστές στο κοινό από προηγούμενες βραδιές όπερας. Η Αναστασία Πατσακίδου είναι η καινούρια συμμετοχή στην παρέα. Σπούδασε στο Πολυάνειο Ωδείο της πόλης μας πιάνο, θεωρητικά και μονωδία. Πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την διπλωματική της εξέταση στις 7 Ιουλίου και πήρε το δίπλωμα της με βαθμό άριστα παμψηφεί και α΄βραβείο. Η Αναστασία, λοιπόν ανοίγει τα φτερά της για να πετάξει στο μαγικό κόσμο της όπερας.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Φοίβος Φίλκας, αξιόλογος πιανίστας και μουσικός. Απόφοιτος του κολλεγίου «Ανατόλια», άρχισε να μελετά πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών. Σε ηλικία 9 ετών εισάγεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε το δίπλωμα του, το 2010 με βαθμό άριστα και Β' βραβείο. 

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου «Μακεδονία» με ειδίκευση στην ερμηνεία και εκτέλεση στο πιάνο. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς. Στην μουσική του εμπειρία περιλαμβάνονται πλήθος συναυλιών ως σολίστ ή συνοδός καθώς και ηχογραφήσεις έργων σε ά παγκόσμια εκτέλεση.

Την Πέμπτη, λοιπόν, 29/7, στις 9.30, σας καλούμε στον κήπο για να ζήσουμε μαζί την μαγεία της όπερας και του λυρικού τραγουδιού κάτω από το φως του φεγγαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.