Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για τις καταγγελίες περί σεξιστικών πρακτικών από στρατιωτική επιτροπή σε μαθητές και μαθήτριες


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, 35 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, φέρνοντας στο φως τις καταγγελίες περί ακραίων σεξιστικών πρακτικών από την Επιτροπή Στρατιωτικών Γιατρών σε μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια των υγειονομικών εξετάσεων για να καταταγούν σε Στρατιωτικές Σχολές μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις καταγγελίες των γονιών των εξεταζόμενων παιδιών, οι τέσσερις στρατιωτικοί γιατροί της επιτροπής, με ακραίες σεξιστικές εκφράσεις αλλά και με την προτροπή τους σε ανάρμοστες πράξεις, προσέβαλαν την αξιοπρέπεια των ανήλικων μαθητών και μαθητριών.

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραθέτοντας το περιεχόμενο των καταγγελιών και παραπέμποντας στο σχετικό δημοσίευμα, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο μέλλον καθώς και αν οι καταγγελλόμενες πρακτικές της εν λόγω στρατιωτικής ιατρικής επιτροπής γίνονται βάσει κάποιων οδηγιών και ιατρικών πρωτοκόλλων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτηση μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://bit.ly/3hXpygo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.