Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Αγαθοπούλου: «Ο φόβος απέναντι στην πανδημία δεν απαντάται με τον φόβο της απόλυσης και της ανεργίας»


Δήλωση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την τροπολογία υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της – ή καλύτερα την απειλή της – για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, δηλώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Και αυτό όχι γιατί δεν θεωρούμε σημαντικό τον εμβολιασμό όλου του ενεργού πληθυσμού ως την βασικότερη των λύσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά γιατί δεν συμφωνούμε με την μέθοδο της αναγκαστικής επιβολής, ειδικά υπό την απειλή απολύσεων και αφαίρεσης μισθού από τους εργαζόμενους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό ότι είναι πολιτικά αποδεκτό και επιστημονικά σωστό να οριστούν πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες, που θα εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό, όπως είναι η νοσηλεία και φροντίδα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας (χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων κοκ), τόσο για την προστασία των ίδιων όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της. 

Αυτό όμως για εμάς σημαίνει απλά και μόνο μετακίνηση και αξιοποίηση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων σε άλλα καθήκοντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει επίπτωση στην διατήρηση της εργασίας τους ή του μισθού τους. Επιπλέον, η υποχρεωτικότητα αποτελεί για εμάς την έσχατη λύση η οποία οφείλει να εφαρμόζεται αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης των εργαζομένων, όπως επισημαίνει και η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής στις συστάσεις που η Κυβέρνηση δεν ακολούθησε και προσπάθησε να αποκρύψει.

Η τροπολογία της Κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού αποδεικνύει την ανεπάρκεια της ΝΔ να διασφαλίσει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις απέναντι στην πανδημία, δεν μπορεί να εγγυηθεί την υγειονομική ασφάλεια της κοινωνίας και να πείσει τους πολίτες για το σχέδιό της και για τον λόγο αυτό επιστρατεύει ξανά την ατομική ευθύνη, όπως έχει κάνει τόσες φορές το διάστημα της πανδημίας. 

Η νομοτεχνική βελτίωση δε της τελευταίας στιγμής στην εν λόγω τροπολογία, που λέει ότι ο Υπουργός Υγείας εξουσιοδοτείται να επεκτείνει με δική του απόφαση τις κατηγορίες εργαζομένων στους οποίους μπορεί να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, επιβεβαιώνει πλήρως τις αρχικές μας ανησυχίες για άνοιγμα της κερκόπορτας για καταπάτηση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών από την πιο αυταρχική κυβέρνηση που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τη χώρα.

Οφείλουμε να σταματήσουμε άμεσα τον δικαιωματικό κατήφορο της ΝΔ και να επιδιώξουμε την άμεση αλλαγή πορείας στα πολιτικά πράγματα της χώρας πριν να είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.