Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Στη Γερμανία πάει τουριστικά η Παιονία


Δυναμικά στην τουριστική αγορά της Γερμανίας απευθύνθηκε ο δήμος Παιονίας σε συνεργασία με τη διεύθυνση του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, προσκαλώντας και φιλοξενώντας το γνωστό Γερμανό ταξιδιωτικό δημοσιογράφο και συγγραφέα ταξιδιωτικών οδηγών Joerg Martin Dauscher, τον οποίο και ξενάγησε σε σημεία ενδιαφέροντος που συνθέτουν τον τουριστικό προορισμό της Παιονίας.

Στόχος της δράσης που οργάνωσε η ομάδα τουριστικής προβολής του δήμου με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Δραγανίδη και συντονίστρια τη συνεργάτιδα τουριστικής προβολής Μαρία Παπαδημητρίου, με την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, των προέδρων Γουμένισσας Αστέριου Τάτση, Σκρα Στέφανου Έππα, Φανού Γιώτας Παπαδοπούλου, Αξιούπολης Κύρου Καλαβάζη και Πλαγίων Κώστα Πασχαλέρη καθώς και του π. Ιγνάτιου Καλογεράκη, ήταν η παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Παιονίας στη Γερμανική τουριστική αγορά μέσω της εφημερίδας Welt στην οποία αρθρογραφεί ο κ. Dauscher και αριθμεί 2 εκατομμύρια περίπου αναγνώστες ημερησίως.

Ο κ. Dauscher ξεναγήθηκε στη Γουμένισσα, για την οποία και εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να καταστεί ως η "Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Μακεδονίας" χάρη στις τοπικές πρώτες ύλες και το εξαιρετικής ποιότητας κρασί. Επίσης, έμφαση από πλευράς του δήμου δόθηκε στην προβολή του φυσικού αποθέματος της περιοχής του Πάικου (μονοπάτια, λίμνες, χώρους δροσιάς και αναψυχής), καθώς και στα οινοποιεία της Γουμένισσας και της Πλαγιάς ενώ δεν έλειψαν και οι ενδεικτικές παρουσιάσεις ιστορικών και θρησκευτικών μνημειακών και μουσειακών χώρων ιδιαίτερης σημασίας, όπως του Οθωμανικού Λουτρού Πολυκάστρου, Ιερού Ναού Άξιον Εστί Αξιούπολης και Πολεμικού Μουσείου Σκρα.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Γερμανό δημοσιογράφο τα οινοποιεία Σακαλάκη, Χατζηβαρύτη και Τάτση παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους, τα κελάρια και τους αμπελώνες τους ενώ και τα Χάλκινα της Γουμένισσας πλαισίωσαν τη δράση, προσφέροντας του ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Την τοπική γαστρονομία του παρουσίασαν τα εστιατόρια "Αλατοπίπερο" στη Γουμένισσα και "Μεζεδοπωλείο Φανός" στο Φανό προσφέροντας εξαιρετικά γεύματα ενώ και το Οινοποιείο Σακαλάκη οργάνωσε γευσιγνωσία πλαισιωμένη από εξαίσια μουσική εκδήλωση.

"Η επίσκεψη του Γερμανού ταξιδιωτικού δημοσιογράφου ανοίγει έναν κύκλο επισκέψεων εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Τύπου στην Παιονία με σκοπό την τουριστική της ανάδειξη. Είμαστε ευτυχείς που διαθέτουμε συνεργάτες με γνώση και εμπειρία προς αυτή την κατεύθυνση και ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της δράσης" δήλωσε ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.