Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 9/7/2021, 3:15 μ.μ.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθη χθες (8 Ιουλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, μία αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 710 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 14.200 τεμάχια τσιγάρων) και 145 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία (δηλαδή 7 κιλά και 250 γραμμάρια καπνού), τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Δημοσίου και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Το τελευταίο 24ωρο σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.126 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.375 παραβάσεις, από τις οποίες:

511 για υπερβολική ταχύτητα,

41 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

37 για παράνομη στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία, πεζόδρομους, λεωφορειόδρομους, διαβάσεις και πεζοδρόμια,

25 για ΚΤΕΟ,

21 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

13 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

10 για αντικανονικό προσπέρασμα,

10 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

7 για χρήση κινητού τηλεφώνου και

700 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 92.901 έλεγχοι, από τους οποίους οι 50.561 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 198 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις, ως ακολούθως:

146 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 139 πρόστιμα των 300 ευρώ και 7 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

26 στη Θεσσαλονίκη,
26 στο Βόρειο Αιγαίο,
19 στη Στερεά Ελλάδα,
18 στη Κεντρική Μακεδονία,
13 στα Ιόνια Νησιά,
11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
8 στη Δυτική Ελλάδα,
7 στην Ήπειρο,
6 στη Πελοπόννησο,
6 στη Κρήτη,
4 στη Δυτική Μακεδονία και
2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 60.146 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.968 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.178 των 150 ευρώ.

10 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.787 ομοειδείς παραβάσεις.

40 παραβάσεις και 10 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:


Στην Αττική,

- σύλληψη 2 προσωρινά υπεύθυνων μπαρ και 12.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 22ήμερης αναστολής λειτουργίας, γιαεξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτησηόρθιων πελατών,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτησηόρθιων πελατών,
από 300 ευρώ πρόστιμο σε τέσσερα καφέ – εστιατόρια, για μη ανάρτηση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 6 πελάτες,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - αναψυκτηρίου, με επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 10 πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 10 πελάτες,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτησηόρθιων πελατών.

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση επιτρεπόμενου ορίου ατόμων σε εκδήλωση – πάρτυ καθώς και σύλληψη του διοργανωτή,

σύλληψη και 8.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο λειτουργίας μπαρ – αναψυκτηρίου για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος,
2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη ύπαρξηαπολυμαντικού στα τραπέζια.

Στην Κρήτη, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο επιχείρησης αναψυχής για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Στη Πελοπόννησο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καντίνα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλία, 1500 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή εκδήλωσης – πάρτυ σε ανοιχτό χώρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.070 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.154 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 271 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν (9) διαρρήξεις οχημάτων από τις περιοχές του Καλοχωρίου και των Διαβατών

Εξχινιάστηκαν έπειτα από την επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, πλήθος διαρρήξεων οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 25, 30, 52 και 30 ετών (2 γυναίκες και 2 άντρες αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη αγνώστου συνεργού τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για σύσταση συμμορίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 10-02-2021 έως 11-04-2021 στις περιοχές των Διαβατών και Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, προέβησαν στη διάρρηξη εννέα (9) οχημάτων, με θραύση υαλοπίνακα, απ΄όπου αφαιρούσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.990) ευρώ, (16) τραπεζικές κάρτες, με μερικές εκ των οποίων στη συνέχεια πραγματοποίησηαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα, πλήθος προσωπικών αντικειμένων των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων και εγγράφων.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (7) ατόμων που εμπλέκονται σε επίθεση που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καμάρας τον Ιούλιο του 2019

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων (7) ατόμων, οι οποίοι συμμετείχαν σε επίθεση σε βάρος (5) οπαδών ομάδας της πόλης στην περιοχή της Καμάρας την 26-07-2019.

Πρόκειται για (2) αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 23 ετών (σήμερα) και (5) ημεδαπούς ηλικίας 23, 28 και 25 (οι 3 εξ αυτών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία (τετελεσμένο και σε απόπειρα), βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες την 26-07-2019, οι έξι εκ των δραστών, με τη συνδρομή του 25χρονου ημεδαπού ο οποίος επόπτευε το χώρο, ενεργώντας από κοινού ως ομάδα και έχοντας οπαδικά κίνητρα, με τη χρήση μεταλλικών και ξύλινων επιμήκων αντικειμένων επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, οπαδών ομάδας της πόλης, οι οποίοι μόλις είχαν σταθμεύσει το όχημα τους στην περιοχή της Καμάρας, καταφέρνοντας τους διάφορα χτυπήματα ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές και στο όχημα.

Σημειώνεται ότι, από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 21 και 22 ετών.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.