Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Μουσικά όργανα "ταξίδεψαν" από χώρες της Ανατολής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου Kinesis for Kids
Το καλοκαίρι συνεχίζει να κυλάει όμορφα και στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids οι δημιουργικές δραστηριότητες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προσφέροντας στα παιδιά στιγμές άθλησης και ψυχαγωγίας. Αυτήν την εβδομάδα οι δράσεις είχαν "άρωμα Ασίας", καθώς η θεματική τους σχετιζόταν με τις χώρες της Ανατολής.

Αλλά και τα μουσικά όργανα πρωταγωνίστησαν σε πολλές από τις δράσεις της εβδομάδας. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας με τις δράσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου, τα παιδιά κατασκεύασαν κινέζικους δράκους με ανακυκλώσιμα υλικά, κινέζικες βεντάλιες για να δροσιστούν και ιαπωνικά φαναράκια. Γνώρισαν την ιαπωνική ζωγραφική «νιχόνγκα» και αντέγραψαν έργα γνωστών ζωγράφων. 

Στη μαγειρική έπλασαν και έψησαν μπισκότα τύχης, παραδοσιακό γλυκάκι που συναντά κανείς στην Ιαπωνία. Τέλος, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο, ταξιδεύοντας νοερά σε χώρες της Ανατολής και έτσι ήρθαν σε επαφή με τα ήθη, τα έθιμα και των πολιτισμών των ασιατικών χωρών. 

Αναφερόμενοι στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μουσική, τα παιδιά έμαθαν τις επτά νότες που είναι απαραίτητες για τη σύνθεση της μελωδίας, εξασκήθηκαν στους χρόνους και τα διαστήματα και κατασκεύασαν τα δικά τους μεταλλόφωνα.

Από το πρόγραμμα της εβδομάδας δε λείπουν και οι αθλητικές δραστηριότητες. Το αγαπημένο σε όλους καράτε συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τα παιδιά να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τις κινήσεις για την αυτοάμυνά τους. Στην ενόργανη οι μικρές αθλήτριες ασχολήθηκαν με τη βελτίωση της ευλυγισίας τους και ξεκίνησαν μία χορογραφία με καλοκαιρινή μουσική υπόκρουση. Αλλά και στην Zumba οι χορεύτριες συνέχισαν την εξάσκηση στη χορογραφία τους με στόχο να την παρουσιάσουν στους γονείς στο κλείσιμο της σεζόν.

Πλούσιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αυτήν την εβδομάδα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids. Πολλές ακόμη δραστηριότητες και ώρες δημιουργίας περιμένουν τους μικρούς φίλους των δομών και τις ερχόμενες ημέρες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.