Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Δήμος Κιλκίς: Πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη κλήθηκαν σήμερα σε συνάντηση οι αρχηγοί των πέντε Δημοτικών Παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με αντικείμενο την κοινή συστράτευση των αιρετών με σκοπό την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιαστικής κάλυψης του Δήμου Κιλκίς.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Δήμος Αξιών’’ Παύλος Τονικίδης, ο Χριστόφορος Πιπερίδης ως εκπρόσωπος της ‘’Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς’’ ο Δημήτρης Αγαθόπουλος από το Δημοτικό Συνδυασμό ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη’’ ο Γιάννης Φαχουρίδης από τη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς’’ και ο Χρήστος Σαρβανίδης ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Κιλκίς – Μαζί Μπορούμε’’.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την πρόσκληση Υπουργείου Εσωτερικών σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αναφορικά με την ενεργοποίηση των Δήμων στην προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών και ζήτησε τη δική τους υπεύθυνη συνδρομή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό αρραγές μέτωπο το οποίο θα ενθαρρύνει τους ανεμβολίαστους πολίτες να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους αναπτύσσοντας ισχυρή ασπίδα ανοσίας ακόμη και σε πιθανές μεταλλάξεις, με προσώρας κυρίαρχη τη Δέλτα, του Covid -19.

Ο κ. Κυριακίδης παρέθεσε στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σύμφωνα με τα οποία η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 35,02%, έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 38,38% του πληθυσμού με το ποσοστό των προσερχομένων για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα να εμφανίζει την τρέχουσα εβδομάδα ελαφρά ανοδική τάση.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς πρότεινε συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες στο πλαίσιο μιας σύντομης επικοινωνιακής εκστρατείας ενθάρρυνσης του εμβολιασμού όπως κοινό διαφημιστικό σποτ με όλους τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, έκδοση έντυπου ενημερωτικού υλικού (φυλλάδιο, αφίσες, διαφημιστική προβολή). 

Ανέφερε ότι η Δημοτική Διοίκηση εξετάζει πολύ θετικά τη σύσταση κινητών μονάδων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό πολιτών σε Κοινότητες του Δήμου ενώ ανακοίνωσε τέλος ότι ο ίδιος δρομολογεί σειρά ενημερωτικών επαφών με φορείς του Δήμου που έχουν αποφασιστικό λόγο στην επικοινωνία του εμβολιασμού προς τους πολίτες.

Από την πλευρά των παριστάντων οι κ.κ. Τονικίδης, Αγαθόπουλος και Φαχουρίδης συναίνεσαν στην έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος υπέρ του εμβολιασμού ενώ οι κ.κ. Πιπερίδης και Σαρβανίδης συμφώνησαν πλήρως με τις προτάσεις που διατύπωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς και υπηρετούν τη δυναμικότερη εμβολιαστική κάλυψη του τόπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.