Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 27/7/2021, 3:47 μ.μ.


Συνελήφθη άμεσα 39χρονος μετά από περιστατικό άσκοπων πυροβολισμών στην περιοχή του Ευόσμου

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη 39χρονου ημεδαπού, μετά από περιστατικό με άσκοπους πυροβολισμούς.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης δικογραφία για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (26-07-2021) ο 39χρονος προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με καραμπίνα από μπαλκόνι πρώτου ορόφου οικίας, όπου διαμένει, στην περιοχή του Ευόσμου με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του αλλά και σε οικία στην περιοχή της Ποντοηράκλειας Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα με προσαρτημένη αυτοκόλλητη φυσιγγιοθήκη έξι φυσιγγίων,

Δύο (2) πιστόλια των 9 mm ,

Δύο (2) μεταλλικοί γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου G 3,

Οκτώ (8) γεμιστήρες πιστολιού,

Πλήθος φυσιγγίων,

Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου,

Ένα (1) φορητό ασύρματο μάρκας με δύο μπαταρίες και

Ένας (1) αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός με φυτίλι συνδεδεμένος με γκρι κολλητική ταινία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων

Συνελήφθησαν χθες (26 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4,2 γραμμαρίων. Επίσης σε έρευνα της οικίας του ημεδαπού άνδρα και σε χώρο κοντά στην οικία του, εντοπίσθηκαν μία μεταλλική σιδερογροθιά και ένα πιστόλι κρότου - αερίου, τα οποία και κατασχέθηκαν.



Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, μεσημεριανές ώρες της προηγούμενης ημέρας, αφαίρεσε μέσα από όχημα σε περιοχή της Πέλλας, μία τσάντα ημεδαπού άνδρα με χρηματικό ποσό 350 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021, συνεργοί του προσποιούμενοι τους υπαλλήλους επενδυτικής εταιρείας, απέσπασαν από τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού στην Πιερία, χρηματικό ποσό 4.971 ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του παραπάνω ημεδαπού.

Σχηματισμός δικογραφίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2020, οδηγώντας όχημα με κλεμμένες πινακίδες, μετέφερε 5 αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και τους οποίους εγκατέλειψε, μετά από εκτροπή του οχήματος σε περιοχή των Σερρών. Οι αλλοδαποί εντοπίσθηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 108.778 έλεγχοι, από τους οποίους οι 62.651 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 144 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

90 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 89 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

29 στη Στερεά Ελλάδα,
20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
9 στην Ήπειρο,
8 στο Νότιο Αιγαίο,
7 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στη Θεσσαλονίκη,
4 στη Πελοπόννησο,
2 στην Κεντρική Μακεδονία,
2 στη Δυτική Ελλάδα,
1 στη Θεσσαλία,
1 στα Ιόνια Νησιά,
1 στην Αττική και
1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.096 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 59.863 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.233 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.977 ομοειδείς παραβάσεις.

45 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη νομίμου εκπροσώπου ιδιοκτήτριας εταιρείας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για προγενέστερη παράβαση εξυπηρέτησης όρθιων πελατών.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και 10.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

- από 300 πρόστιμο σε 2 καταστήματα, για μη ανάρτηση επιτρεπόμενου ορίου πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα μπαρ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ σε πελάτες μίνι – μάρκετ και καταστημάτων τουριστικών ειδών, για μη χρήση μάσκας.

Στην Κρήτη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στην Ήπειρο,

1.500 ευρώ πρόστιμο σε πολιτιστική εκδήλωση, για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων,

από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Μύκονο, 50.000 ευρώ πρόστιμο σε ενοικιαστή βίλας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης έναντι ανταλλάγματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.975 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.249 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 330 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.