Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Η Γεωργία Τριανταφυλλίδου μιλά στη Γνώμη στον Μπάμπη Καραγεωργίου


Η Γεωργία Τριανταφυλλίδου, είναι Τομεάρχης Αθλητισμού Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Συνέντευξη: Χαράλαμπος Καραγεωργίου
-Αρχικά πριν προχωρήσουμε στα επιμέρους ζητήματα θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγματα για εσένα (καταγωγή, σπουδές, ασχολίες)

Γεννήθηκα στο Κιλκίς. Ο πατέρας μου κατάγεται από το χωριό Γερακαριό των Κρουσίων και η μητέρα μου από το Κιλκίς, μεγαλωμένη στην περιοχή «σαλάτς» όπως είναι γνωστή από την τοπική κοινωνία. Σπούδασα Κοινωνική εργασία στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ ενώ μετά το πέρας του προπτυχιακού επιπέδου συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο ίδιο τμήμα με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία με Οικογένειες και Παιδιά.

Οι καθημερινές μου ενασχολήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια είναι διάφορες. Από τα μαθητικά μου χρόνια συμμετείχα στην ομάδα εθελοντών του Δήμου Κιλκίς. Έγινα κατόπιν εκπαιδεύσεως Σαμαρείτισσα, Διασώστρια του ΕΕΣ Τμήματος Κιλκίς ενώ σε προηγούμενα χρόνια τελείωσα και το Σώμα Νοσηλευτικής. 

 Παράλληλα μετά από πολυεπίπεδη εκπαίδευση και κατάρτιση και περνώντας από την αντίστοιχη αξιολόγηση, μου απονέμει ο τίτλος του Εθνικού Κριτή Ιππασίας για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για το άθλημα της Ιππικής αντοχής και του Διεθνή δύο αστέρων με αντίστοιχη εκπαίδευση και αξιολόγηση σε χώρα του εξωτερικού. 

Εκείνη την περίοδο πιστοποιήθηκα και ως εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας συνδυάζοντας την εργασία μου ως κοινωνική λειτουργός σε ΚΔΗΦΑμεΑ, στο «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» με την αγάπη μου για τα άλογα. Στη συνέχεια και μετά από αρχαιρεσίες ανέλαβα τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Προοδευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαριού . 

Τα τελευταία δύο χρόνια και έπειτα από την εκλογή του συνδυασμού «Κιλκίς Μπροστά» με Δήμαρχο τον Δ. Κυριακίδη μου δόθηκε θέση ευθύνης του Αντιπροέδρου στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας ενώ από το Γενάρη του 2021 μου δόθηκε η θέση ευθύνης, αυτής της τομεάρχισσας αθλητισμού για τη ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς της ΝΔ.

-Είσαι αρκετά ενεργή σε διάφορους τομείς του εθελοντισμού.Τι κατά την γνώμη σου προσφέρει σε έναν νέο άνθρωπο η ενασχόληση με διάφορες εθελοντικές δράσεις;

Ισχυρό κίνητρο αυτοενεργοποίησης μου είναι το αντικείμενο του έργου που επιτελώ κάθε φορά. Οι δράσεις στις οποίες συμμετέχω συνδέονται άμεσα με τις προσωπικές μου αρχές και αξίες οι οποίες είναι κεντρικής σημασίας απόδειξη της ταυτότητας μου.

Ο εθελοντισμός είναι κατάθεση ψυχής και μπορεί να αναδείξει σημαντικές αξίες της ανθρώπινης ζωής όπως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό.

Ο εθελοντισμός είμαστε όλοι εμείς που εκφράζουμε μέσα από την προσφορά μας την αισιοδοξία και το όραμά μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ενασχόληση ενός νέου ανθρώπου λοιπόν με τον εθελοντισμό γενικότερα τον κρατάει ενεργό πολίτη, διαρκώς εκπαιδευόμενο, έτοιμο να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε έχοντας μία πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων μέσα από την ανάδειξη θετικών συναισθημάτων και την ενδυνάμωση του για την διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

- Έχεις το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού στην Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ στο Κιλκίς και υπήρξες υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Δημήτρη Κυριακίδη. Γιατί Νέα Δημοκρατία και Κεντροδεξιά; Γιατί να επιλέξει ένας νέος άνθρωπος να ενταχθεί ενεργά σε αυτή την παράταξη;

Ήταν η αναγνώριση και ανανέωση που εφαρμόστηκε γενικότερα στο κόμμα από τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη! Θα αναφερθώ σε κάποια όμως σημαντικά στοιχεία και σταδιακές αλλαγές που βίωσα κι εγώ ως νέος άνθρωπος. 

Ο εξαναγκασμός χιλιάδων νέων της γενιάς μου να φύγουν στο εξωτερικό για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε συνδυασμό με τη στέρηση του δικαιώματος των πολιτών από την προηγούμενη Κυβέρνηση για αναζήτηση αξιοπρεπούς , καλά αμειβόμενης εργασίας σίγουρα δεν μπορούσε να σε αφήσει ανεπηρέαστο. 

Οι αυθαιρεσίες που βίωναν στην Παιδεία οι μαθητές και οι φοιτητές τώρα παίρνουν μια νέα τροχιά. Η λαχτάρα για μια νέα Ελλάδα όπου τα Πανεπιστήμια θα είναι κέντρα εκπαίδευσης με σύνδεση με την αγορά εργασίας, με έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. 

Αυτή η νέα Ελλάδα όπου το κράτος δεν στέκεται εμπόδιο στα όνειρα των νέων, ούτε τους υπερφορολογεί τις προσπάθειες τους είναι σημαντικό κίνητρο. Έμφαση στις επενδύσεις με αποτέλεσμα την προσφορά νέων θέσεων εργασίας. Οι δομές πλέον λειτουργούν, αξιολογούνται, ελέγχονται και αναδιαμορφώνονται προς όφελος του πολίτη. 

Οι θεσμοί εκσυγχρονίζονται, η γραφειοκρατία εξαλείφεται, οι διαδικασίες επιταχύνονται και οι υπηρεσίες γίνονται αμεσότερες. Και για να μην μακρηγορώ, είναι η εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να μην έχει κανείς σε αυτό το νέο σχέδιο, στην ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα όπου οι νέοι θα είναι πρωταγωνιστές!

- 2 χρόνια σχεδόν διοίκησης Δημήτρη Κυριακίδη στον Δήμο Κιλκίς. Πιστεύεις ότι ο Δήμος έκανε βήματα μπροστά αυτή την περίοδο;

Τα δύο αυτά χρόνια διοίκησης αποδεικνύουν ότι το Κιλκίς πάει μπροστά με Δήμαρχο τον Δημήτρη Κυριακίδη. Η ονομασία του συνδυασμού «Κιλκίς Μπροστά» επιβεβαιώνεται με το πέρασμα του χρόνου και στην πράξη. 

Η παρουσίαση των πεπραγμένων από τον Δήμαρχο καθημερινά σε συνδυασμό με τη μεταμόρφωση της πόλη μας αποδεικνύει μία ισχυρή θέληση συνεισφοράς στον τόπο μας και μία αποφασιστικότητα για σκληρή δουλειά, αρπάζοντας την κάθε ευκαιρία με τους πολίτες μοναδικούς κριτές στο πέρασμα του χρόνου. 

Η σοβαρότητα, η αντικειμενικότητα, η καθαρότητα, η ακολουθία νόμιμων διαδικασιών, η τήρηση της νομοθεσίας κι ότι αυτή ορίζει, ο έλεγχος και η καθημερινή καθοδήγηση της κάθε αντιδημαρχίας, η συνεργασία, η υπευθυνότητα, η φιλική διάθεση προς τον κάθε πολίτη φανερώνουν την εξέλιξη στο Δήμο μας και μας δείχνουν ότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του από το Δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη!

-Covid 19 και lockdown. Σε επηρέασε σε προσωπικό και επαγγελματικό η υγειονομική κρίση;

Η πανδημία αυτή μας επηρέασε όλους σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό. Για εμένα όπου οι εθελοντικές μου ενασχολήσεις μετριάστηκαν λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας ήταν μία καλή ευκαιρία ξεκούρασης από την απαιτητική καθημερινότητα ενός καθιερωμένου προγράμματος. 

Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία ταυτόχρονα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου και στα αγαπημένα μου πρόσωπα επενδύοντας στην ανθρώπινη σχέση που πολλές φορές η ρουτίνα και ο ρυθμός της καθημερινότητας δεν σου το επιτρέπουν. Σε ότι αφορά στο επαγγελματικό επίπεδο δεν με επηρέασε σχεδόν καθόλου αφού άλλαξε παρά μόνο ο τρόπος και τα μέσα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

- Είσαι αισιόδοξη; Πως βλέπεις την επόμενη ημέρα τόσο γενικότερα ,όσο και για εσένα;

Πάντα είμαι αισιόδοξη, βλέποντας συνήθως την θετική πλευρά των πραγμάτων. Έχω όμως μία αρχή πάντα στο μυαλό μου, ότι ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ. Είναι απαραίτητο να μάχεται κανείς καθημερινά για να μπορέσει να πετυχαίνει τους στόχους του, να εκπαιδεύεται και να είναι πρόθυμος να μάθει από την εμπειρία και από αυτό που κάθε φορά του δίνεται, του ανατίθεται ή του προκύπτει. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί και αντιμετωπίζει την κάθε δυσκολία και βλέπει την θετική πλευρά των πραγμάτων.

- Μια ευχή σου για το μέλλον

Εύχομαι στο μέλλον όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να επιθυμούν την ενασχόληση τους με τα κοινά ως ενεργοί πολίτες διεκδικώντας τον μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.