Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Κινδύνευσε ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος


Μεταξύ των 7 Μητροπολιτών που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι σήμερα το απόγευμα στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου, είναι και ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης και Τοποτηρητής της Ι. Μ. Πολυανής και Κιλκισίου Δημήτριος.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης είναι ελαφρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας. 

Ο δράστης του τραγικού όσο και πρωτοφανούς αυτού συμβάντος είναι 37χρονος ιερομόναχος της Ι. Μητρόπολης Βεροίας και Ναούσσης, που είχε καθαιρεθεί σε πρώτο βαθμό για υπόθεση ναρκωτικών. 

Σήμερα το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο θα επικύρωνε την καθαίρεσή του. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο ιερέας επιτέθηκε με το υγρό στους Μητροπολίτες που κάθονταν στην έδρα μετά την ανακοίνωση της καθαίρεσής του και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει. 

Μεταξύ των θυμάτων του ιερέα που συνελήφθη λίγο μετά την αποτρόπαια πράξη του, είναι και ακόμη 6 Μητροπολίτες, καθώς επίσης και ο γραμματέας του Δικαστηρίου, δύο δικηγόροι και ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.