Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Κιλκίς: Νύχτα γιομάτη θαύματα στην κορυφαία εκδήλωση των Ελευθερίων

Οι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", η κοσμική μουσική λειτουργία του Γιάννη Μαρκόπουλου, καθήλωσε τους θεατές που ανέβηκαν στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, την παραμονή της εορταστικής επετείου της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς.

Δοξαστικός ύμνος στην εσωτερική ελευθερία και στην πνευματικότητα των υπερασπιστών του Μεσολογγίου που υπομένουν με στωική εγκαρτέρηση τα δεινά της δεύτερης πολιορκίας και υπερβαίνουν την ανθρώπινη φύση τους επιλέγοντας συνειδητά τη θυσία , υποβλητικοί, δραματικοί αλλά και αποκαθαρμένοι από την κοσμικότητα της ζωής "Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" αποδόθηκαν με τη θαυμάσια αφήγηση της ηθοποιού Βίβιαν Κοντομάρη και τη δραματική ερμηνεία των Χαράλαμπου Γαργανουράκη, Παναγιώτη Τερζάκη, Ιωάννη Λάκη και της υψίφωνου Βιολέτας Λούστα.

Το εμβληματικό έργο της ελληνικής μουσικής ποίησης, το οποίο πλαισίωσαν η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας και η Ορχήστρα Μόμπιλε, διηύθυνε η μπαγκέτα του καταξιωμένου Κιλκισιώτη μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Χαιρετισμό στην κορυφαία εκδήλωση των φετινών Ελευθερίων απηύθυνε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με την επιλεγείσα μουσική παράσταση ο Δήμος Κιλκίς κρατά άσβεστο το φως της μνημοσύνης με αισθήματα ευγνωμοσύνης στους απελευθερωτές της πόλης του Κιλκίς και ο Δήμαρχος Λατσιών Χρήστος Πιτταράς.

Τη μουσική παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Ανέστης Πογέλης, Κώστας Πουντζουκίδης δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, η αντιπροσωπεία του Δήμου Λατσιών, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο ταξίαρχος της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας "Πόντος" Βασίλης Τσάμης και πολίτες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.