Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021

Δήμος Κιλκίς: Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων – Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά

Ο Δήμος Κιλκίς και οι συναρμόδιες κοινωνικές του υπηρεσίες θα υλοποιήσουν βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: “Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων – μαθαίνω να μπαίνω στη θέση του άλλου” για παιδιά ηλικίας 8 έως 11ετών, με γενικό στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.


Στο βιωματικό εργαστήριο τα παιδιά, μέσα από διάφορους τρόπους δημιουργικής έκφρασης, όπως το παιχνίδι, η ζωγραφική, ο αυτοσχεδιασμός, το παραμύθι κ.α. θα αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή τους ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν και να κατονομάζουν τα συναισθήματα τους, να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των άλλων, να αναπτύσσουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης και να κατανοούν περίπλοκες συναισθηματικές καταστάσεις αναζητώντας ομοιότητες με ανθρώπους φαινομενικά διαφορετικούς. Μέσω των ομαδικών δραστηριοτήτων θα ενισχυθεί η έννοια της συνεργασίας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας στο πλαίσιο της ομάδας.

Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης – Τόπος διεξαγωγής - Διάρκεια

Το βιωματικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί στις 14, 15, 21 και 22 Ιουλίου. Η δράση θα αναπτυχθεί σε τέσσερις συναντήσεις διάρκειας μίας ώρας έκαστη, από τις 11:00 έως τις 12:00.

Αριθμός συμμετεχόντων

Στο βιωματικό εργαστήριο θα μπορούν να συμμετάσχουν από 8- 15 παιδιά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συντονισμός

Ο συντονισμός των ομάδων θα γίνει από την ψυχολόγο του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Βασιλική Μπογιατζάκη, σε συνεργασία με την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Ξένια Τσιτιρίδου, υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν αιτήσεις συμμετοχής από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων), καθώς και από το site του Δήμου Κιλκίς https://www.e-kilkis.gr/ .

Η αίτηση συμπληρωμένη, μπορεί να αποσταλεί στα e-mail: v.bogiatzaki@dhmoskilkis.gr και & k.k.psychologos@dhmoskilkis.gr ή να κατατεθεί στην υπηρεσία (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων - Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 5 - τηλέφωνο επικοινωνίας 23413 – 52287).

Την κοινωνική δράση υποστηρίζουν η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου