Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Ξεκινά το έργο του φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας μεταξύ του Δημάρχου κ. Σιωνίδη και του συμβούλου διοίκησης της HENGAS κ. Κουτσογιάννη ενόψει της έναρξης κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Πολυκάστρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της HENGAS, σύμφωνα με τον οποίο οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα εκκινήσουν στα τέλη Μαΐου και μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν σταδιακά οι συνδέσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημοτικά κτίρια που βρίσκονται επί του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Η HENGAS έχοντας μεγάλη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου θα τροφοδοτήσει την πόλη του Πολυκάστρου με φυσικό αέριο με ασφαλή και οικονομικό τρόπο, αξιοποιώντας την τεχνολογία του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

Σύντομα οι δημότες του Πολυκάστρου μέσα από την αναπτυξιακή πρωτοβουλία της HENGAS θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν σημαντικά από τα οικονομικά, και περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου καθώς αφενός θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, ενώ αφετέρου θα υπάρξει και σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση. Επιπρόσθετα, θα ενισχυθεί η τοπική απασχόληση μέσα από την υλοποίηση αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τον Δήμο Παιονίας.

Στο προσεχές διάστημα θα υλοποιηθεί ενημερωτική καμπάνια, ενώ με τη συνεργασία του Δήμου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Σιωνίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών ώστε σύντομα οι κάτοικοι και οι δημοτικές υπηρεσίες του δήμου να αποκτήσουν την δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου, ενέργειας χαμηλού κόστους και φιλικής προς το περιβάλλον, επεσήμανε επίσης ότι ο δήμος Παιονίας καλωσορίζει κάθε ιδιωτική επένδυση που αποφέρει οφέλη στου κατοίκους και ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Σύμβουλος Διοίκησης της HENGAS κ. Κουτσογιάννης τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αφού ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε άμεσα την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου του Πολυκάστρου, που θα ωφελήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.