Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς, συγχαίρει θερμά...


Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες, Κιλκίς) διοργάνωσαν τους 4ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου». Οι Αγώνες λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας διεξήχθησαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex.

Σκοπός της δράσης ήταν να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου για τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, επιδιώχθηκε η ενίσχυση του γλωσσικού μαθήματος και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής της ελληνικής σε ψηφιακό περιβάλλον.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις και έλαβαν μέρος 64 Γυμνάσια. Κατά την πρώτη όλες οι ομάδες συμμετείχαν στον προκριματικό Διασχολικό Αγώνα (Παρασκευή 14 Μαΐου 2021) και κατά τη δεύτερη φάση (Κυριακή 16 Μαΐου 2021) οι δύο νικήτριες ομάδες διαγωνίστηκαν στον τελικό αγώνα, προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα μεταξύ όλων των σχολείων της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς και ο Διευθυντής της Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης συγχαίρει με την παρούσα επιστολή τους μαθητές και στις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς Σταμπουλή Ζαφειρένια, Σαρίδη Νικήτα, Στεφανίδη Θεόφιλο, Στεφανίδου Στεφανία και Ροντογιάννη Νιόβη, οι οποίοι εκπροσωπώντας το Κιλκίς μοιράστηκαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη εύημος μνεία οφείλεται στις συντονίστριες φιλολόγους κ. Παρασκευή Ελευθεριάδου και κ. Ευαγγελία Σταματοπούλου οι οποίες προετοίμασαν, εμψύχωσαν και υποστήριξαν την ομάδα των μαθητών καθώς και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ν. Τρίγκα για την καθολική της συμπαράσταση.

Τέτοιες δράσεις επιβραβεύουν τις προσπάθειες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και αναδεικνύουν την αξία του Δημόσιου σχολείου με την παροχή γενικής παιδείας υψηλού επιπέδου. Επιπλέον συμβάλλουν στην ισόρροπη γνωστική συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη όλων των μαθητών προάγοντας την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία, και τη δημιουργικότητα. Εύγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.