Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Νέες δουλειές, παραγωγική Ελλάδα



Του Χαράλαμπου Καραγεωργίου
Με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ο εορτασμός της όμως αποκτά ακόμα περισσότερο νόημα, όταν κοιτάμε την θέση των εργαζομένων στο σήμερα και στο αύριο» Και αυτό είναι ίσως το νόημα του εορτασμού των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων πολιτών.

Με το βλέμμα στην βελτίωση των συνθηκών στο παρόν, αλλά και στο «χτίσιμο» της επόμενης μέρας στην αγορά εργασίας πρέπει να αναλογιστούμε τα επόμενα βήματα μας.

Γι αυτό τον βασικό λόγο πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό από το σύνολο της κοινωνίας μας ότι ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς, αλλά του κάθε σκεπτόμενου πολίτη που ζητά ένα καλύτερο μέλλον με μια αναβαθμισμένη αγορά εργασίας.

Εμείς οι νέοι ζητάμε περισσότερες και καλύτερα αμοιβόμενες δουλειές που να ανταποκρίνονται στις σπουδές μας, δουλειές που θα φέρουν πίσω τα αδέρφια μας, τους φίλους και τους γνωστούς μας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν πίσω στην Ελλάδα.

Το νόημα της Πρωτομαγιάς δεν βρίσκεται στα παρωχημένα συνθήματα του περασμένου αιώνα, αλλά στις ανάγκες της εποχής μας. Η Ελλάδα μας προχωρά με αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας.

Οι νέες δουλείες σημαίνουν περισσότερη ελευθερία, περισσότερους σκεπτόμενους πολίτες, περισσότερους ανθρώπους που πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Οι καλύτερες συνθήκες εργασίας σημαίνουν ότι η Δημοκρατία μας έχει βάσεις ισχυρές και αταλάντευτες, ότι έχει στο κέντρο της τον πολίτη.

Αφήνουμε πίσω τα διχαστικά συνθήματα και κοιτάμε μπροστά για μια Παραγωγική Ελλάδα, για την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.