Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (16/4/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Ακόμη μια εβδομάδα και στο ξεκίνημα της η μεγάλη οικογένεια του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ταξίδεψε διαδικτυακά για λόγους εκπαιδευτικούς για τους μικρούς αγαπημένους μας φίλους στην γειτονική Ιταλία. Επισκεφθήκαμε την Σικελία και την Αίτνα που ήταν οι τελευταίοι σταθμοί μας στην περιήγηση μας στον ιταλικό νότο.

Από την μεσογειακή περιοχή φύγαμε και ξεκινήσαμε το μεγάλο ταξίδι προς την αχανή Κίνα και ακολούθως την Σανγκάη ταξιδεύοντας στον κόσμο και γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντα μέρη ''κίτρινου'' πολιτισμού ενός εκ των αρχαιότερων πολιτισμών ανά τον πλανήτη. 

Και ασφαλώς στο δεύτερο μάθημα μας στον κύκλο ταξίδια του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ δεν μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε όλη την διάθεση και ενέργεια μας στο τεράστιας σημασίας και αξίας ''θαύμα'' το Σινικό Τείχος. Ένα αξιοθέατο το οποίο αποτελεί πόλο έλξης με την μοναδικότητα και την γιγάντια κατασκευή του που ορθώνεται εκεί και παραμένει αναλλοίωτο στα βάθη των αιώνων.

Κατασκευές/χειροτεχνία - Μαγειρέματα: Μετά όμως τα ταξίδια και τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που λαμβάνουμε επισκεπτόμενοι τον κόσμο επανερχόμαστε στις βάσεις μας και απασχολούμαστε ως μια μεγάλη παρέα με τις κατασκευές. Μια μολυβοθήκη με τα ζώα που κάποτε υπήρχαν και σήμερα τα συναντούμε μόνο μέσα από ταινίες φαντασίας και από εικόνες μιας άλλης εποχής. 

Μιλούμε για τους δεινοσαύρους που πριν πολλά πολλά χρόνια κατοικούσαν στην γη. Φτιάξαμε επίσης ένα μικρό φαναράκι και ένα ανοιξιάτικο στεφάνι με τις αγαπημένες μας παπαρούνες που ευδοκιμούν και γεμίζουν την εξοχή δίνοντας τον τόνο και το σημάδι ότι η Ανοιξη ήρθε και ετοιμάζεται η φύση να υποδεχθεί το καλοκαίρι. Αθλομαγειρέματα: Με μεγάλη προσοχή και τηρώντας κατά γράμμα τις συνταγές μας φτιάξαμε λαχταριστά μπισκοτάκια με μαρμελάδα και τα περίφημα και πατροπαράδοτα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Mοναδικές και αξέχαστες νοστιμιές και γεύσεις!

Το ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ φόρεσε τα πασχαλινά του

Βρισκόμαστε περίπου δυο εβδομάδες πριν το Άγιο Πάσχα, το Πάσχα των Ελλήνων, το Πάσχα της Ορθοδοξίας. Όλος μας ο εαυτός εισέρχεται σιγά σιγά πιο κοντά στο Θείο Δράμα με κατάνυξη και πίστη μέχρι την Ανάσταση οπότε και πάλι το χαμόγελο και η χαρά ευδοκιμούν μετά την νίκη επί του θανάτου και την Ανάληψη στους Ουρανούς. 

Οι πρώτες μας κατασκευές αφιερωμένες στο Πάσχα ήταν ένα πασχαλινό καλάθι με αυγά, μια λαμπάδα με αξεσουάρ παπιγιόν, ένα πασχαλινό αυγό με κοτοπουλάκι και ένα λαγουδάκι. Ασφαλώς και μέχρι την κορύφωση και την Ανάσταση ως ΚΔΑΠ θα έχουμε την ευκαιρία να προβούμε σε πάρα πολλές δράσεις και κατασκευές με αποκλειστική θεματολογία το Πάσχα.

Τρίτο κεφάλαιο αυτής της εβδομάδας τα μαθήματα εμπλουτισμού των γνώσεων μας. Και τι πιο κατάλληλο για τα μικρά μας παιδιά τα παραμύθια (Μύθοι του Αισώπου) από όπου αντλούμε χρήσιμα διδάγματα και μηνύματα για την καθημερινή ζωή μας. Διαβάσαμε και περάσαμε όμορφα ακούγοντας τον μύθο με τίτλο ''Η μαϊμού και το δελφίνι/ Ο κύκνος''.

Δεν είχαμε όμως μόνο παραμύθια στα μαθήματα μας αλλά και Ιστορία. Ανατρέξαμε στις σελίδες της ελληνικής ιστορίας γνωρίζοντας τους Θεούς του Ολύμπου. Μάθαμε για τον Δία, τον Ποσειδώνα και τον Απόλλωνα, στο 2ο μέρος τον αγγελιοφόρο Θεό Ερμή, τον εργατικό Θεό Ηφαιστο και τον Θεό του πολέμου τον Αρη και στο 3ο μέρος γνωρίσαμε τον Πλούτωνα, τον Θεό της ''διασκέδασης'' τον Διόνυσο και την σιδηρά κυρία Θεά Ηρα με την έντονη και δυναμική προσωπικότητα.

Kαι αφού μάθαμε, κατασκευάσαμε, μαγειρέψαμε ήρθε η ώρα της γυμναστικής για την ευεξία του οργανισμού μας. Τι πιο κατάλληλο από το αξεπέραστο, ασυναγώνιστο πρόγραμμα μας, Zumba Kids Virtual by ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς. 

Επίσης γυμναστήκαμε όλοι μαζί με στόχο την ισορροπία μας με ειδικές για το λόγο αυτό ασκήσεις και ακόμη βάλαμε μπροστά ένα πρόγραμμα δύναμης και πιλάτες.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.