Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Τα νέα του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids (16/4/2021)


Δελτίο τύπου 
ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μοιράζουν πασχαλινά δώρα και χαμόγελα στα παιδιά
Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από αυτά που έως τώρα είχαμε συνηθίσει. Η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει και στην αλλαγή αυτή εντάσσονται και συνήθειες και έθιμα της γιορτής του Πάσχα.

Υπό άλλες συνθήκες οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μαζί με τα παιδιά θα κατασκεύαζαν όμορφες δημιουργίες καλλιτεχνικής αλλά και μαγειρικής φύσεως, στεφάνια, αυγά, κουλουράκια και λαμπάδες, δίνοντας ένα νόημα χαράς στις πασχαλινές ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός η ομάδα των δομών αποφάσισε να συγκεντρώσει όλες τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών σε ένα πασχαλινό πακέτο. Πιο συγκεκριμένα, δημιούργησε ένα πακέτο για το κάθε παιδί που περιέχει εικαστικές δραστηριότητες και δραστηριότητες ζωγραφικής, εύκολες μαγειρικές συνταγές και πασχαλινές λιχουδιές. 

Έτσι, τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες που τόσο αγαπούν, από το σπίτι τους, σαν να βρίσκονταν στις δομές. Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί των δομών κατασκεύασαν ξεχωριστές χειροποίητες λαμπάδες για όλους τους μαθητές. Η προετοιμασία των πασχαλινών πακέτων έγινε τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και η παράδοσή τους γίνεται σε έναν γονέα κάθε φορά, κατόπιν ραντεβού.

Παράλληλα, στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids υλοποιείται και μια εθελοντική δράση με στόχο να βοηθηθεί ο πανελλήνιος σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να δοθούν στο σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα μοιράσει σε οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος όλων είναι κάθε παιδί να έχει το Πάσχα που του αξίζει και η ομάδα του Kinesis for Kids θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για το σκοπό αυτό.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και το χαμόγελο είναι το μόνο που πρέπει να υπάρχει στα πρόσωπά τους.

Ασύγχρονες διαδικτυακές δραστηριότητες με πασχαλινό περιεχόμενο.

Το Πάσχα πλησιάζει και οι διαδικτυακές δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids έχουν εναρμονιστεί με αυτό. Μέσα από τα βίντεο στο κανάλι του Kinesis for Kids στο Youtube τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές σχετικές με το Πάσχα δραστηριότητες. «φτιάξ΄το μόνος σου», μαγειρική, ζωγραφική και εικαστικά είναι κάποια από τα μαθήματα που παρουσιάζονται στα βίντεο. Με σύμμαχο την τεχνολογία νικάμε την απόσταση!

Εικαστικά - Κατασκευές "Χάρτινο Πασχαλινό Λαγουδάκι"

https://www.youtube.com/watch?v=GeKWljSDUFo&ab_channel=KINESISGYM%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%9A%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82

Πριν από λίγες μέρες υποδεχθήκαμε τον Απρίλιο, το μήνα που μας υπενθυμίζει πως πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο Πάσχα! Είναι ώρα ,λοιπόν, να ξεκινήσουμε την πασχαλινή διακόσμηση του χώρου μας, προσαρμόζοντας αντίστοιχα και τη διάθεσή μας. Στο παραπάνω βίντεο θα βρείτε την κατασκευή βήμα βήμα ενός πασχαλινού λαγού με απλά υλικά!

Φτιάξτο Μόνος Σου (DIY) Χειροποίητη Πασχαλινή Λαμπάδα

https://www.youtube.com/watch?v=Dhg3BVZIFLA&ab_channel=KINESISGYM%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%9A%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82

Σε λίγο καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα! Το Πάσχα είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτή της πίστης μας όπου κάθε χρόνο ζούμε την Εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού και έπειτα την Ανάσταση του Κυρίου λαμβάνοντας το Άγιο Φώς την ημέρα της Ανάστασης! Έτσι λοιπόν, το ΚΔΑΠ Kinesis for kids είναι εδώ για να φτιάξει μαζί με τους μικρούς του φίλους μια όμορφη λαμπάδα! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως μπορείτε με λίγα υλικά και με πολύ φαντασία να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή λαμπάδα ! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις κατασκευές μας:

* Λαμπάδα

* Μπεζ σχοινί

* Σομόν κορδέλα

* Διακοσμητικό (δέντρο ζωής)

* Πιστολάκι σιλικόνης

* Κορδέλα λινάτσας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.