Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 16/4/2021, 6:55 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (15 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς καλλιεργούσε 12 φυτά κάνναβης ύψους έως 10 εκατοστών σε εξωτερικό χώρο αγροικίας του.

Τα φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς. Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αγροικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 6 γραμμαρίων και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 4,5 γραμμαρίων.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (15 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Κρύας Βρύσης τρεις ημεδαποί άνδρες, διότι, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσαν από κτηνοτροφική μονάδα ποσότητα μεταλλικών συρμάτων, βάρους περίπου 2 τόνων και χρηματικής αξίας 350 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Η ποσότητα των κλεμμένων μετάλλων βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Επιπλέον, σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.764) έλεγχοι, από τους οποίους οι (9.839) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (899) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (3) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(716) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(107) στην Αττική,
(105) στη Θεσσαλονίκη,
(67) στη Στερεά Ελλάδα,
(61) στην Κεντρική Μακεδονία,
(57) στην Κρήτη,
(56) στη Δυτική Ελλάδα,
(54) στην Ήπειρο,
(46) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(43) στην Πελοπόννησο,
(35) στο Βόρειο Αιγαίο,
(30) στη Θεσσαλία,
(27) στα Ιόνια Νησιά,
(22) στη Δυτική Μακεδονία και
(6) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (175.957) ομοειδείς παραβάσεις.

(162) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (161) πρόστιμα των 300 ευρώ και (1) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(28) στην Αττική,
(24) στη Θεσσαλονίκη,
(20) στη Στερεά Ελλάδα,
(14) στην Πελοπόννησο,
(13) στην Ήπειρο,
(12) στην Κεντρική Μακεδονία,
(12) στην Κρήτη,
(10) στο Βόρειο Αιγαίο,
(10) στη Δυτική Ελλάδα,
(6) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(4) στη Δυτική Μακεδονία,
(4) στη Θεσσαλία,
(3) στα Ιόνια Νησιά και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (50.144) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (48.123) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (2.021) των (150) ευρώ.

(21) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή εντός του καταστήματος 3 πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο,

- από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 κομμωτήρια για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κουρείο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για μη προγραμματισμένο ραντεβού.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών που παρέμεναν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ., με επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ σε 2 άτομα για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στη χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (5.377) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.803) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης και κλοπών ηλικιωμένων γυναικών

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης υποθέσεις κλοπών και εξαπάτησης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, για τις οποίες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 42, 51 και 20 ετών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2020 – Απριλίου 2021, στις περιοχές Χαριλάου και Ανάληψης, ενεργώντας είτε κατά μόνας, είτε με τη συνδρομή συνεργού, κατά περίπτωση, προσέγγισαν ηλικιωμένες γυναίκες και με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσποιούμενοι τους τεχνικούς, υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας κ.α., αφαίρεσαν ή απέσπασαν σε πέντε (5) περιπτώσεις, μετρητά και τιμαλφή.

Από τις παραπάνω περιπτώσεις, προκύπτει ότι η συνολική λεία των αφαιρεθέντων αντικειμένων – χρημάτων ανέρχεται συνολικά σε τουλάχιστον (17.000) ευρώ.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση πλήθους περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κλοπών από μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Η πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην ταυτοποίηση μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαιναν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στη διάπραξη κλοπών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δεκαεννέα (19) συνολικά ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών – αγοράς, μεταφοράς, αποθήκευσης και πώληση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένη περίπτωση μεταχείρισης ανηλίκου κατά την τέλεση των πράξεων αυτών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πέντε (5) αλλοδαποί (1 εκ των οποίων βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία προέβαιναν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη και μεθαδόνη), καθώς επίσης και στη διάπραξη κλοπών σε οικίες και οχήματα από περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε (27) περιπτώσεις με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από τα μέλη της οργάνωσης, ενώ στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους προέκυψε ότι συνεργάζονταν με έτερα άτομα τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν (45) κλοπές – διαρρήξεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ έτερα άτομα τα οποία επίσης ταυτοποιήθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, είχαν συνεργαστεί με τα μέλη της οργάνωσης, αναλαμβάνοντας τη διάθεση προς πώληση οχημάτων, τιμαλφών, όπλων και άλλων αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν (3) άτομα έπειτα από συναλλαγή λαθραίων καπνικών προϊόντων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά συνέλαβαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών συναδέλφων τους, του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης, τρία άτομα, έπειτα από συναλλαγή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς ηλικίας 45, 74 και 35 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (15-04-2021) στην περιοχή της Σταυρούπολης, κατελήφθη ο 74χρονος να παραλαμβάνει από τους έτερους δύο (2) συλληφθέντες, συνολικά (1.440) πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, στην κατοχή του 45χρονου και της 35χρονης, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (2.350) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.