Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Γιώργος Μπαλάσκας: Υιοθετούμε ένα αδέσποτο και βάζουμε στη ζωή μας τη χαρά της συντροφικότητας


Μήνυμα Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Κιλκίς, Γιώργου Μπαλάσκα για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων
Το αίσθημα της εγκατάλειψης είναι κυρίαρχο στη θέα ενός αδέσποτου ζώου που κυκλοφορεί στο δρόμο ή περιφέρεται στη γειτονιά μας. Κανένα κατοικίδιο ζώο δεν επιλέγει να ζει δυστυχισμένο, με ελάχιστη τροφή και νερό, εκτεθειμένο καθημερινά σε κινδύνους. 

Είναι η ανώριμη συμπεριφορά του ανθρώπου που για διάφορους λόγους παύει να νοιάζεται, που παρατά σε ένα εχθρικό περιβάλλον απροστάτευτα αυτά τα πλάσματα, εκείνη που ευθύνεται για το νέο χαρακτηρισμό τους ως αδέσποτα και για την θλιβερή περιπλάνησή τους στο δημόσιο χώρο.

Η 4η Απριλίου, είναι μια μέρα που δεν μπορεί φυσικά να σώσει τα αδέσποτα ζώα, έχει όμως τη δυναμική να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας και να μας ευαισθητοποιήσει σε ενέργειες και δραστηριότητες πιο φιλικές για την ευζωία τους.

Ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Κιλκίς και φιλόζωων πολιτών εντείνει τις προσπάθειές του για τη φροντίδα και τη διαβίωση των αδέσποτων σκύλων σε ένα ασφαλές περιβάλλον έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα σταθερό πρόγραμμα σίτισης, στειρώσεων, αποπαρασιτώσεων κ.α.

Η ολοκληρωμένη φροντίδα όμως μπορεί να παρασχεθεί με την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου και τούτο πιστεύω είναι το μήνυμα που οφείλουμε να αναδείξουμε την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων.

Δείχνουμε την αγάπη μας, υιοθετούμε ένα αδέσποτο και βάζουμε στη ζωή μας τη χαρά της συντροφικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.