Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Τα νέα της εβδομάδας του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Μια ακόμη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids συνεχίζουν τη διαδικτυακή παρουσία τους με πλήθος δραστηριοτήτων, προσφέροντας στα παιδιά ευχάριστες και δημιουργικές ώρες που τόσο χρειάζονται για να ξεφύγουν από τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές των ΚΔΑΠ συμμετείχαν σε διαδικτυακά μαθήματα σύγχρονης μορφής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, κατασκεύασαν, συζήτησαν και γυμνάστηκαν παρέα με το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών. Αναφερόμενοι στις αθλητικές δράσεις, η εβδομάδα ξεκίνησε με καράτε. 

Τα παιδιά διδάχθηκαν τεχνικές άμυνας και μπλοκ με τα πόδια, με τον προπονητή να επιμένει στην ορθή τεχνική και εφαρμογή. Στην ενόργανη γυμναστική πρωταγωνίστησαν ασκήσεις για την ενδυνάμωση του κορμού και απλές τεχνικές για κατακόρυφο. Όσον αφορά τη Zumba, παρουσιάστηκε στις μικρές αθλήτριες το νέο χορευτικό και δοκιμάστηκαν οι νέες φιγούρες.

Στο εκπαιδευτικό σκέλος των δραστηριοτήτων, η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στον Ευγένιο Τριβιζά, το γνωστό μεγάλο συγγραφέα με το ιδιαίτερο χιούμορ του. Έτσι, τα παιδιά κάθισαν αναπαυτικά και απόλαυσαν ένα από τα αφηγήματά του στην ώρα της φιλαναγνωσίας και έπειτα συζήτησαν για αυτό.

Στη δράση της ζωγραφικής οι μικροί μαθητές, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σχεδίασαν και ζωγράφισαν το ¨αερόστατο της αγάπης¨, αφού πρώτα είπαν μερικά λόγια για τον άγιο Βαλεντίνο που πλησιάζει. Από τις δραστηριότητες δε θα μπορούσε να λείπει και η μαγειρική. Η συνταγή αυτής της εβδομάδας περιείχε αλμυρά γιαουρτοπιτάκια με τυρί.

Μπορεί λοιπόν οι δομές των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να παραμένουν κλειστές, ωστόσο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί παραμένουν σε επαφή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι όταν θέλει κάποιος κάτι πολύ, με πείσμα και υπομονή φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Τηλεκπαίδευση – e-δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kid

Μπορεί η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να έχει απαγορευθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μικρών μαθητών. 

Πιο συγκεκριμένα, όλον αυτόν τον καιρό τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, με σύμμαχο την τεχνολογία, έχουν βρει τρόπους να είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά. Ένας από αυτούς, η ασύγχρονη εκπαίδευση, που αφορά εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία μπορούν να παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν μέσω τoυκαναλιού ΚΔΑΠ Kinesis for Kids στο youtube, και μέσα από αυτά να πληροφορηθούν, να γυμναστούν ή να υλοποιήσουν εικαστικές δραστηριότητες . Κάθε εβδομάδα με νέα θεματολογία, τα βίντεο των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids προσφέρουν δημιουργικό χρόνο στους μαθητές τους. 

Την εβδομάδα που μας πέρασε οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρεις Ιεράρχες και το έργο τους, με αφορμή την γιορτή των προστατών των γραμμάτων και στη συνέχεια να μάθουν πώς μπορούν να φτιάξουν μια εκκλησία με τη μέθοδο origami. 

Ακόμη, ένα βίντεο με τη διήγηση ενός παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά, αλλά και εύκολοι τρόποι να ζωγραφίσει κάποιος χρησιμοποιώντας τους αριθμούς προστέθηκαν στη λίστα των βίντεο του καναλιού. Η εβδομάδα έκλεισε γλυκά, καθώς το τελευταίο βίντεο αφορούσε την παρασκευή ενός λαχταριστού κέικ.

Εικαστικά – Κατασκευή εκκλησίας με τη μέθοδο origami
https://www.youtube.com/watch?v=4fveIN-K7DQ

30 Ιανουαρίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των τριών Ιεραρχών και το παραπάνω βίντεο είναι αφιερωμένο σε αυτούς.

Η Εικαστική Αγωγή επιτυγχάνει τη μύηση του παιδιού στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την πράξη της δημιουργίας η οποία προσφέρει ένα νέο τρόπο όρασης. Κάθε παιδί που δημιουργεί αισθάνεται τον ενθουσιασμό της ελεύθερης έκφρασης. Κινητοποιεί τη γονιμοποίηση της φαντασίας, της γνώσης, του ψυχισμού και της δεξιότητας. 

Ταυτόχρονα, η τέχνη αναπτύσσει την κοινωνικότητα και παροτρύνει την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία. Το παιδί, επίσης, μέσα από την καλλιτεχνική εκπαίδευση αναπτύσσει τις γνωστικές εκείνες ικανότητες που του επιτρέπουν να αναλύει, να κρίνει, να ερμηνεύει και να περιγράφει, ικανότητες που θα του φανούν χρήσιμες στην μετέπειτα ζωή του.

Διαβάζοντας παιδικά παραμύθια "Η χώρα χωρίς γάτες" του Ευγένιου Τριβιζά
https://www.youtube.com/watch?v=ZpXmJs6qBQg&t=226s

Μικροί μας φίλοι, το ΚΔΑΠ Kinesis είναι εδώ για να περάσετε μαζί του στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας! Καθίστε αναπαυτικά, πάρτε κουβερτούλα κι ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο των βιβλίων. "Πώς θα ήταν ένας κόσμος χωρίς γάτες;" αναρωτιέται ένας μικρός ποντικούλης. Πατήστε play▶ κι ελάτε να τον ακολουθήσουμε στις περιπέτειές του.

Φιλαναγνωσία Τα παιδιά που έχουν επαφή με βιβλία παρουσιάζουν ανεπτυγμένη προσωπικότητα και αναπτυγμένες δεξιότητες, τόσο γλωσσικά όσο και γνωστικά. Επίσης, έχουν ανεπτυγμένο προφορικό και γραπτό λόγο, πλούσιο και εκτεταμένο λεξιλόγιο και πολύ καλές γενικές και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Τα βιβλία βοηθούν να έχουν πνευματική εγρήγορση και μειώνουν το άγχος, καθώς η ανάγνωση τους χαλαρώνει και βελτιώνει τη ποιότητα του ύπνου. Τέλος, βοηθούν να αναπτύξουν την ευφυΐα, τη φαντασία και την κριτική τους σκέψη.

Ζωγραφική για παιδιά "Ζωγραφίζω με αριθμούς"
https://www.youtube.com/watch?v=Uq7fYh-8X10

Με ένα ακόμη βιντεάκι συναντιόμαστε, άλλη μια φορά, για να δημιουργήσουμε μαζί. Σήμερα ζωγραφίζοντας εύκολα και έξυπνα με τη βοήθεια αριθμών θα σχεδιάσουμε και θα δώσουμε εμείς τη μορφή που θέλουμε στη ζωγραφιά μας. Πάρτε μολύβι, χαρτί, ακολουθήστε όλα τα βήματα με τη σειρά και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Ξεκινάμε; Δείτε πόσο εύκολο είναι.

Ζωγραφική: Η δημιουργία της τέχνης μέσα από τη ζωγραφική είναι ζωτικής σημασίας διαδικασία στην εκπαιδευτική διαδικασία ενός παιδιού. Τα παιδιά μέσα από αυτή αναπαριστούν σκηνές από τη ζωή τους και πρόσωπα που τους περιβάλλουν. 

Η ζωγραφική συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αισθητική καλλιέργεια του ανθρώπου και ειδικότερα του παιδιού. Μέσα από αυτή, τα παιδιά εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, μαθαίνουν καινούριες τεχνικές μα πάνω απ’ όλα χαίρονται και διασκεδάζουν. 

Μέσα από την άμεση επαφή με τα χρώματα και τα υλικά τα παιδιά εξοικειώνονται, αποκτούν πρωτοβουλία και πειραματίζονται με πρωτότυπες ιδέες. Η ζωγραφική θεωρείται το βασικό συστατικό μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στην εξέλιξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των παιδιών.

Kids Master Chef "Κέικ βανίλιας με τραγανή κρούστα κανέλας"
https://www.youtube.com/watch?v=2PDHjupWjo8

Μικροί μας φίλοι του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids! Ένα νόστιμο βουτυράτο κέικ με υπέροχη μυρωδιά βανίλιας και με τραγανή κρούστα κανέλας ήρθε και περιμένει να το φτιάξετε! Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια σας, ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του βίντεο και πάμε να μαγειρέψουμε παρέα.

Μαγειρική για παιδιά: Μέσα από τη μαγειρική τα παιδιά καλλιεργούν ποικίλες δεξιότητες, κινητικές, νοητικές και γνωστικές, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Επίσης, ανταποκρίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό στο βιωματικό τρόπο μάθησης, χρησιμοποιούν ενεργά τις αισθήσεις τους και έρχονται σε επαφή, με τρόπο διασκεδαστικό, με τις εφαρμοσμένες επιστήμες, όπως τα μαθηματικά, η φυσική και η χημεία. 

Επιπλέον, φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με το υλικό-τρόφιμο που πρόκειται να επεξεργαστούν, τα κάνει πολλές φορές να αλλάξουν στάση απέναντι σε κάποιο υλικό, το οποίο ίσως να θεωρούσαν αποκρουστικό, και να μπουν στη διαδικασία να το επεξεργαστούν, να εξοικειωθούν με αυτό και τελικά να το δοκιμάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.