Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Τα νέα της εβδομάδας από τις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids (12/2/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Άλλη μια εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις δράσεις τους. Τι και αν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη δια ζώσης συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών; 

Αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση ενδιαφερουσών και δημιουργικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν γνώσεις και χαμόγελα στα παιδιά. Την εβδομάδα που διανύθηκε, οι μικροί μαθητές συμμετείχαν τόσο σε δράσεις εκπαιδευτικού, όσο και σε αθλητικού περιεχομένου.

Τα διαδικτυακά μαθήματα ξεκίνησαν σε ρυθμούς Zumba. Οι χορεύτριες έλεγξαν τη μνήμη τους σε σχέση με χορογραφίες που είχαν πραγματοποιήσει στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Το μάθημα εξελίχθηκε σε ένα πάρτυ με λάτιν ρυθμούς, δίνοντας έτσι το έναυσμα για το καρναβάλι που πλησιάζει. 

Στις δράσεις του καράτε, θέμα της εβδομάδας αποτέλεσε η ενδυνάμωση του κορμού, καθώς χωρίς αυτήν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν σωστά οι κινήσεις αυτοάμυνας. Με ειδικές ασκήσεις υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τα παιδιά δυνάμωσαν το σώμα τους και θυμήθηκαν βασικές στάσεις του σώματος ενώ βρίσκονται σε εγρήγορση. 

Από το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να λείπει και η ενόργανη γυμναστική, όπου μικροί αθλητές και αθλήτριες εξασκήθηκαν σε ασκήσεις ισορροπίας, δίνοντας βάση άλλοτε στα χέρια και άλλοτε στα πόδια.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις ξεκίνησαν με την ανάγνωση παραμυθιού με θέμα τη ζήλια και το κακό που μπορεί να προκαλέσει. Τα παιδιά, αφού άκουσαν την αφήγηση με προσοχή, στη συνέχεια συζήτησαν για το θέμα και ανέφεραν δικές τους εμπειρίες . Στη ζωγραφική, μιας και βαδίζουμε στην καρδιά του χειμώνα, εκπαιδευτικοί και παιδιά έκαναν μια μικρή αναφορά στα ζώα που αγαπούν το κρύο και ζουν εκεί. 

Έπειτα, σχεδίασαν και χρωμάτισαν από έναν πιγκουίνο, εκπρόσωπο των ζώων που ζουν στους Πόλους. Κλείνοντας, για ακόμη μία φορά οι μαθητές έγιναν chef και απέδειξαν ότι έχουν πολλές μαγειρικές ικανότητες, ζυμώνοντας και ψήνοντας λαχταριστά banana-breads. Οι φούρνοι γέμισαν, τα σπίτια μοσχομύρισαν και οι ουρανίσκοι γλυκάθηκαν!

Πολλές οι δράσεις των ημερών που πέρασαν για τα τηλεμαθήματα σύγχρονης μορφής των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids με τη συμμετοχή των παιδιών ολοένα να μεγαλώνει. Νέες θεματικές περιμένουν τους μικρούς φίλους των δομών και την ερχόμενη εβδομάδα.

Τηλεκπαίδευση – e-δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids για την εβδομάδα 8-12/02/2021

Μπορεί η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να έχει απαγορευθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μικρών μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, όλον αυτόν τον καιρό τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, με σύμμαχο την τεχνολογία, έχουν βρει τρόπους να είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά. 

Ένας από αυτούς, η ασύγχρονη εκπαίδευση, που αφορά εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία μπορούν να παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν μέσω τoυκαναλιού ΚΔΑΠ Kinesis for Kids στο youtube, και μέσα από αυτά να πληροφορηθούν, να γυμναστούν ή να υλοποιήσουν εικαστικές δραστηριότητες.

Κάθε εβδομάδα με νέα θεματολογία, τα βίντεο των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids προσφέρουν δημιουργικό χρόνο στους μαθητές τους. Ευχάριστα και δημιουργικά ήταν τα θέματα που περιείχαν τα βίντεο της προηγούμενης εβδομάδας. Με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα των δομών μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει απλά και εύκολα πειράματα για παιδιά, που στόχο έχουν να επεξηγήσουν με παιγνιώδη τρόπο, φυσικά και χημικά φαινόμενα. Ακόμη, στην ενότητα «φτιάξ΄το μόνος σου» παρουσιάστηκαν τρόποι με τους οποίους μπορεί να δημιουργηθεί ένας διακοσμητικός πίνακας για το δωμάτιο ή το σαλόνι.

Εσύ το ήξερες; "Πειράματα"

https://www.youtube.com/watch?v=oYRhCKHHPps

Στο σημερινό μας βιντεάκι, θα κάνουμε μαζί, βήμα βήμα δύο εύκολα πειράματα, με απλά υλικά, που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Τι συμβαίνει όταν αντιδρά η βάση με το οξύ και πώς δημιουργείται η ροή θερμότητας;

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το 1ο πείραμα

*Ένα χαμηλό ποτήρι

* Μαγειρική σόδα

* Ξύδι

*1 Πλαστικό γάντι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το 2ο πείραμα

*Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο

* Λίγη κλωστή

* Μολύβι

*Μαύρο μαρκαδοράκι

* Ψαλίδι

*Λίγα ρεσό κεράκια

Φτιάξτο Μόνος Σου "Διακοσμητικός πίνακας για το σπίτι"

https://www.youtube.com/watch?v=7QMZ8Vwirrw

Πως μπορούμε ένα απλό καμβά να το μεταμορφώσουμε σε ένα υπέροχο διακοσμητικό πίνακα για το σπίτι μας! Έτσι λοιπόν, το ΚΔΑΠ Kinesis for kids είναι εδώ για να φτιάξει μαζί με τους μικρούς μας φίλους το πιο όμορφο πίνακα ! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως μπορείτε με λίγα υλικά και με πολύ φαντασία να δημιουργήσετε όμορφους και εντυπωσιακούς διακοσμητικούς πίνακες για το σπίτι σας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη κατασκευή μας:

* Καμβά

* Κόλλα Ντεκουπάζ

* Χαρτοπετσέτα με σχέδιο

* Πινέλο

* Ακρυλικά χρώματα

* Ψαλίδι

* Παλέτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.