Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου στην Τέχνη Κιλκίς

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου. Τιμά και υποκλίνεται σε όλους τους σπουδαίους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και εκφωνητές που πέρασαν από το ελληνικό ραδιόφωνο, το στήριξαν και το ανάθρεψαν με αγάπη. 

Από τον Γιώργο Παπαστεφάνου και τον Μάνο Χατζηδάκη, στον Γιάννη Πετρίδη και την Έλενα Διάκου και πολλούς πολλούς ακόμη που δημιούργησαν την αισθητική της σημερινής ραδιοφωνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Τιμά και αυτούς που, σήμερα, κόντρα στην κυριαρχία της εικόνας επιμένουν να επενδύουν στη δύναμη της φωνής και του συναισθήματος, επιμένουν να υπερασπίζονται τη ζεστή συντροφιά του ραδιοφώνου.

Η παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου είναι μόνο η αφορμή για να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που η παρουσία, το έργο και το ήθος τους είναι οι πολύτιμες παρακαταθήκες για την συνέχεια της ελληνικής ραδιοφωνίας. Και είναι μαζί μας για να διατρανώσουν την ομορφιά της αμεσότητας και τη διαχρονικότητα του ραδιοφώνου. 

Γιατί το ραδιόφωνο είναι κάτι παραπάνω από παρέα, είναι η καθημερινή αφήγηση, η ενημέρωση και η ψυχαγωγία μας, είναι ο έρωτας και η μοναξιά μας. Είναι η ανάσα του παραγωγού λίγο πριν τον πρωινή καλημέρα, οι μουσικές, η φωνή, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Και αυτό γιατί συναντιέται με τον ακροατή κουβαλώντας μια αυθεντικότητα που δύσκολα συναντάς στα άλλα μέσα. Είναι ο εκφωνητής και ο ακροατής. Μια αδιάρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και συνύπαρξης.

Αυτή η μαγεία του ραδιοφώνου ήταν που άνοιξε το δρόμο και στην μη κρατική ραδιοφωνία μετά από πολλές πειρατικές, αλλά υπέροχες, περιπέτειες.

Το ραδιόφωνο είναι ανάσα ζωής και αυτήν την ανάσα θα μοιραστούν με τα μέλη και τους φίλους της Τέχνης η ΕΛΕΝΑ ΔΙΑΚΟΥ, ραδιοφωνική παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, στιχουργός, συγγραφέας & ραδιοφωνικός παραγωγός στον Αθήνα 98.4 FM, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΙΕΝΤΖΙΔΗΣ δημοσιογράφος & ραδιοφωνικός παραγωγός στον 95.8 fm της ΕΡΤ3, η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ραδιοφωνική παραγωγός & Γενική Διευθύντρια του Αθήνα 98.4 FM, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ραδιοφωνικός παραγωγός στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Εν Λευκώ 87.7 FM & συγγραφέας, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Γενικός Διευθυντής των ραδιοφωνικών σταθμών 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM & 92.3 Λάμψη, ο ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΤΟΜΕΝΕΑΣ DJ & ραδιοφωνικός παραγωγός στον Εν Λευκώ 87.7 FM, η ομάδα του ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, Αντώνης Κανάκης παρουσιαστής, ραδιοτηλεοπτικός και μουσικός παραγωγός, Γιάννης Σερβετάς παρουσιαστής σατιρικών εκπομπών & συγγραφέας, Στάθης Παναγιωτόπουλος ραδιοτηλεοπτικός και μουσικός παραγωγός και Χρήστος Κιούσης τηλεοπτικός παρουσιαστής & ραδιοφωνικός παραγωγός και ο ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ ερμηνευτής & ραδιοφωνικός παραγωγός.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την αυτήν την μέρα και η ακαδημαϊκή θέση σε σχέση με τον γλυκά προσωπικό χαρακτήρα του ραδιοφώνου, τον ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα και πόσο μπορεί να αγγίξει τον έφηβο στην εποχή του διαδικτύου. Η Δρ ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΣΙΩΛΑ, ΕΔΙΠ Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και προτάσεις.

Συντονιστείτε λοιπόν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 στη σελίδα της Τέχνης Κιλκίς στο facebook για μια ραδιοφωνική προσέγγιση της μέρας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Θεόφιλο Μασμανίδη, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού “ΣΥΝΟΡΑ FM” 98,7 που με προθυμία θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τον εορτασμό και να μας παραχωρήσει “αέρα” στον ραδιοφωνικό του σταθμό, επικοινωνώντας το αφιέρωμα μας στην Παγκόσμια Μέρα Ραδιοφώνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τέχνης ευχαριστεί θερμά και τον κ.Όμηρο Κοντό, μέλος της Τέχνης και υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του οποίου και τις ατέλειωτες ώρες επαφών και μοντάζ, δεν θα ήταν δυνατή η πραγμάτωση και ευόδωση του αφιερώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.