Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Οδηγίες ΔΕΥΑ Κιλκίς για την αντιμετώπιση της ‘’Μήδειας’’


Η ΔΕΥΑ Κιλκίς απευθύνει χρήσιμες οδηγίες στους δημότες για την συντήρηση του δικτύου ύδρευσης ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας "Μήδεια".

Οι δημότες καλούνται:

-να ελέγξουν τον υδρομετρητή (ρολόι) του σπιτιού τους και να βεβαιωθούν ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά

- να ελέγξουν εάν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια

- να μονώσουν τις εξωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις (σωλήνες, βρύσες μπαλκονιών, ηλιακά συστήματα στη στέγη).

Στην περίπτωση που παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης:

- να κλείσουν αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και να ελέγξουν τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί (‘’να γράφει’’) τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο και η πιο ενδεδειγμένη κίνηση είναι να κλείσουν το διακόπτη της κεντρικής παροχής και να καλέσουν υδραυλικό

- να αποφύγουν να ξεπαγώσουν τους σωλήνες. Σε επείγουσα περίπτωση να αρχίσουν να τους ξεπαγώνουν αρχίζοντας από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε να γίνεται σταδιακά η θερμοκρασιακή μεταβολή

- να ελέγξουν, επίσης, αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις προκειμένου να τις απομονώσουν.

- να περιορίσουν τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (π.χ. πλυντήριο ρούχων).

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούνται οι δημότες να παρακολουθούν τα δελτία τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ (www.emy.gr) και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.