Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Πανέτοιμη η Π.Ε. Κιλκίς για να αντιμετωπίσει τη "Μήδεια"


Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορέων και το καθεστώς αυξημένης επιφυλακής στο οποίο έχουν τεθεί, ενόψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία “ΜΗΔΕΙΑ” επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κιλκίς, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, στο πλαίσιο του κεντρικού συντονισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Κιλκίς και Παιονίας, Δημήτρη Κυριακίδη και Κωνσταντίνου Σιωνίδη αντίστοιχα, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Κιλκίς Πύραρχου Κώστα Τσάγκαλου και του Αντιπυράρχου Γιάννη Πολιτίδη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή της Δ.Α. Κιλκίς Στέφανου Δουδουλακάκη, καθώς και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, έγινε ανταλλαγή απόψεων, ώστε η προετοιμασία να είναι έγκαιρη και ουσιαστική προς αποφυγή κινδύνων για την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

«Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ενώ οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας ενημέρωσαν για τα διαθέσιμα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό και επισήμαναν την ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας, ενόψει της αναμενόμενης εκδήλωσης του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Μηχανήματα αποχιονισμού, όπως και επαρκείς ποσότητες άλατος βρίσκονται, ήδη, στα προβλεπόμενα – βάσει του σχεδιασμού – σημεία. Οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έχουν, ήδη, τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση του κύματος κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία “ΜΗΔΕΙΑ”.

Στη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε -εκ νέου -καταγραφή των διαθέσιμων μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού, εξετάστηκαν οι αρμοδιότητες και δόθηκαν οι οδηγίες για άμεση δράση σε όλες τις φάσεις (πρόληψη- επέμβαση) σε περίπτωση πιθανού κινδύνου από το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Στόχος του σχεδιασμού, είναι το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να είναι προσπελάσιμο, προκειμένου η διακίνηση αγαθών και η μετακίνηση πολιτών για ειδικές περιπτώσεις (όπως λόγοι υγείας) να πραγματοποιείται δίχως προβλήματα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε σημεία των οδικών αξόνων που οδηγούν -μεταξύ άλλων - σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας.

Η Π.Ε. Κιλκίς συνιστά σε όλους τους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια των (αναμενόμενων) χιονοπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ενόψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία "ΜΗΔΕΙΑ", η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ παρακαλεί τους πολίτες, κατά τις επόμενες ημέρες:

* Μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις ή έστω περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες.

*Εάν πρέπει να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

* Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

* Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.