Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Γ. Φραγγίδης: «Να καταβληθεί άμεσα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η αποζημίωση των υπηρεσιών τους»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, με θέμα την αποζημίωση των υπηρεσιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η καθυστέρηση καταβολής της αποζημίωσης των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - ειδικά εκείνα που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας - στην αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, καταδεικνύει έλλειψη αναγνώρισης της σπουδαιότητας του έργου τους και της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Υπουργός οφείλει να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα τους, ώστε να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους - ιδίως εκείνοι του Στρατού Ξηράς – και να αναγνωρίσει το υψίστης σημασίας έργο που επιτελούν, εργαζόμενοι καθημερινά με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση για την πατρίδα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: “Αποζημίωση υπηρεσιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”

Κύριε Υπουργέ,

Τα στελέχη των ΕΔ εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Δήλωσαν «παρόν» όποτε χρειάστηκε και αποτέλεσαν ισχυρό αποτρεπτικό και διαπραγματευτικό χαρτί στη φαρέτρα της κυβέρνησης στον διπλωματικό στίβο.

Καθημερινά μας γεμίζουν περηφάνια με την πολύτιμη, διαχρονικά, προσφορά τους στις πάσης φύσης ανάγκες των πολιτών της χώρας και δη των ακριτικών μας περιοχών.

Η εμπλοκή των ΕΔ στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κρίθηκε αναγκαία από την κυβέρνηση. Ακόμη και τώρα εκτελούν καθημερινά περιπολίες εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ).

Για να ανταπεξέλθουν τα στελέχη σε όλο αυτό το πλέγμα υποχρεώσεων εκτελούν αρκετές υπηρεσίες και εργάζονται πέραν του προγράμματος ωρών υπηρεσίας και εκπαίδευσης.

Αντί η κυβέρνηση να ανταμείψει τα στελέχη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα, καθυστερεί πολλούς μήνες ακόμη μια φορά να καταβάλει τις αποζημιώσεις των υπηρεσιών που εκτελούνται για την αποτροπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών και όχι μόνο.

Δεδομένου ότι: Τα στελέχη των ΕΔ συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την καταβολή αποζημιώσεων του τελευταίου εξαμήνου;

2. Τι κονδύλια έχουν δεσμευτεί γι’ αυτό τον σκοπό και σε ποιον κωδικό;

3. Τι κονδύλια έχουν δεσμευτεί για την αποζημίωση των στελεχών όταν εκτελούν υπηρεσίες σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες για το έτος 2021 ανά κλάδο των ΕΔ;

4. Έχουν πληρωθεί οι αποζημιώσεις για υπηρεσίες που εκτέλεσαν τα στελέχη σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες κατά το έτος 2020; Εάν όχι τι σκοπεύετέ να πράξετε για την αποπληρωμή αυτών με δίκαιο τρόπο ανά κλάδο;

5. Έχετε μεριμνήσει ώστε να αποφευχθεί η αδικία του 2018 όπου τα στελέχη του ΠΝ και της ΠΑ έλαβαν την εν λόγω αποζημίωση, ενώ του ΣΞ έως και σήμερα δεν την έχουν λάβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.