Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Νέα Δημοκρατία Κιλκίς: Μήπως έχουν ζηλέψει την Πυθία εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς;

Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Οι αρμόδιοι της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς πιστοί στα λόγια του αρχηγού τους και στην ρήση λέγε λέγε κάτι θα μείνει κι ας είναι και ψέματα ισχυρίζονται σε ανακοίνωση ανταπάντηση τους τα ίδια και τα ίδια και παρά του γεγονότος ότι ο νόμος είναι πλέον και τυπικά εν ισχύ.
Για ακόμη μια φορά και μη θέλοντας να αφήσουμε να επικρατεί η κατά ΣΥΡΙΖΑ πρακτική επισημαίνουμε στα λεγόμενα τους τα ακόλουθα:

Πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν να μιλούν με αριθμούς για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση και να αναφέρονται στηρίζοντας τα επιχειρήματα τους σε ψεύτικα στοιχεία υπολογίζοντας ότι θα μείνουν εκτός 24.000 – 25.000 υποψήφιοι όταν και οι πέτρες ακόμη γνωρίζουν ότι έτσι αυθαίρετα δεν εξάγονται τα όποια δεδομένα.

Κι ας έχουν στους κόλπους τους εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν όσο λίγοι την διαδιακασία που ακολουθείται κάθε χρονιά μέχρι του σημείου ποιος θα είναι ο αριθμός που θα εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μήπως έχουν ζηλέψει την Πυθία εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνοντας έχουν και μαντικές ικανότητες πλέον διαβλέποντας και τα μελλούμενα; 

Μήπως πρέπει να αλλάξουν δουλειά και να ανοίξουν γιατί όχι και χώρο μαντείας για να προλέγουν το μέλλον ζηλεύοντας και παίρνοντας την δουλειά της αείμνηστης ηθοποιού Ρ. Βλαχοπούλου στην καλή ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου; Ως γνωστόν ο ακριβής αριθμός επιτυχόντων και μη είναι αποτέλεσμα αφού και εφόσον κατά πρώτον ανακοινώνονται οι βάσεις και οι συνολικές βαθμολογίες ανά εξεταζόμενο μάθημα των υποψηφίων.

Οσον αφορά τώρα στα νούμερα κατάταξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δεν μένει στο ''πλασάρισμα'' στην πρώτη 200δα των θέσεων της παγκόσμιας λίστας. Στόχος της είναι όχι να περνούμε τον πήχυ από κάτω αλλά γιατί όχι να είμαστε στις πρώτες θέσεις και όχι να βαυκαλιζόμαστε ότι και 180 και 200 και ... 500 θέση καλά είμαστε.

Η Ελλάς πρέπει να στοχεύει πάντα ψηλά και όχι απλώς να μένει ευχαριστημένη με τα ελάχιστα. Αυτή είναι η πολιτική μας διαφορά εμείς δεν αρεσκόμαστε να θέτουμε τον πήχυ χαμηλά για να ερχόμαστε να πανηγυρίζουμε μετά.

Και μιας και εστιάζετε αρκετά στα ζητήματα της βάσης εισαγωγής και επειδή ως αριστερά έχουν αναγάγει την λέξη δικαιοσύνη ως μόνιμο εργαλείο της πολιτικής τους, λες και μόνο αυτοί είναι δίκαιοι σε τούτο τον τόπο οι άλλοι όλοι είμαστε εκπρόσωποι του παράνομου και όχι του δικαίου, με προφανή σκοπό να χαϊδέψουν αυτιά και να πάρουν την ψήφο του κόσμου, είναι δυνατόν και ηθικό να δίνεις στις πανελλαδικές εξετάσεις λευκή κόλλα ξέροντας ότι κάπου ότι κι αν γίνει θα εισαχθείς; Που είναι ο κώδικας ηθικής σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που κόπτεσθε τάχα για το καλό των πολιτών; 

Α λα καρτ πολιτική και πόσο μάλλον μαθήματα πολιτικής η ΝΔ δεν δέχεται από κανέναν και ακόμη περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ την πιο επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας (μαζί με την συνεπικουρία και στήριξη του ακροδεξιού Π. Καμμένου και το δεκανίκι του τους ΑΝΕΛ για να μην ξεχνιόμαστε).

Για δε τους αιώνιους φοιτητές που και εκεί ο λαϊκισμός στον ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει για να υφαρπάξει ψήφους αλιεύοντας σε θολά νερά όπως κάνει τόσα και τόσα χρόνια (παλιά τους τέχνη κόσκινο) είναι ποτέ δυνατόν να στέκει το επιχείρημα αυτό δηλαδή να διατηρηθεί η λανθασμένη αυτή κατάσταση του να παραμένει κάποιος μονίμως εγγεγραμμένος και άρα να δηλώνει επαγγελματίας φοιτητής γιατί έτσι περνά καλά; 

Μα είναι απορίας άξιο να έρχεται ένας πολιτικός φορέας που θέλει να λέγεται και προοδευτικός (στα χαρτιά βέβαια) και χρήσιμος και να στηρίζει πρακτικές του χθες, πρακτικές ξεπερασμένες και ατελέσφορες όπως στην πράξη έχει αποδειχθεί ευλογώντας τα γένια όλων αυτών που παραμένουν αιώνια φοιτητές; Την ίδια στιγμή που όπως και στο εξωτερικό έτσι και στη χώρα μας πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν ταυτόχρονα δουλεύουν και ολοκληρώνουν στην ώρα τους (τέσσερα, πέντε έτη) ή άντε σε ένα εύλογο μικρό χρονικό διάστημα μετά τις σπουδές τους. 

Εμείς ως ΝΔ είμαστε με τους νέους/νέες αυτούς που δεν λαμβάνουν την φοιτητική πορεία τους ελαφρά τη καρδιά αλλά που αγωνίζονται και στοχεύουν έχοντας φιλοδοξίες και ανοιχτούς τους ορίζοντες τους για μάθηση και επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στη ζωή τους.

Από που κι ως που οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσκονται στο να στηρίζουν μια στρεβλή κατάσταση που η συντριπτική πλειονότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων δεν αποδέχεται; Μήπως οι αιώνιοι φοιτητές είναι μια τάξη από την οποία ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοι του επιθυμούν να διαιωνίζεται για να μπορούν να έχουν πολιτικό πελατολόγιο;

Ως ΝΔ εμείς είμαστε με τους πολλούς που δεν θέλουν φαινόμενα του χθες να συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη αυτού του ευλογημένου τόπου. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει και εκεί στο μέλλον κοιτάμε όλες και όλοι, φοιτητές και γονείς στις δύσκολες αυτές εποχές που η οικονομική κρίση πλήττει την κοινωνία. Οι γονείς οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πως τα φέρνουν βόλτα στις συνθήκες αυτές.

Η αξιοσύνη και η μάθηση είναι στάσεις ζωής της πολιτικής μας στον τομέα της Παιδείας και μόνο από την θέσπιση κανόνων μπορεί να διασφαλισθεί ένα καλύτερο και πιο ευοίωνο αύριο με την νέα γενιά που θα αναλάβει τα ηνίας της ζωής να βρίσκεται εντός των τειχών της Πατρίδας μας και όχι εκτός σε κάποια άλλη χώρα προσφέροντας εκεί τις πολύτιμες γνώσεις που απέκτησε στην ανώτατη εκπαίδευση.

Για το ζήτημα δε της ασφάλειας στους χώρους των πανεπιστημίων η γνωστή καραμέλα των εύηχων χαρακτηρισμών περί αστυνομοκρατίας και άλλα τέτοια φαιδρά λεξιλόγια που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού τι να πει κανείς. Εμείς δεν στεκόμαστε στις δημοσκοπήσεις αλλά στις απόψεις και μαρτυρίες των συμπολιτών μας, των νοικοκυραίων, που αν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ μπουν στον κόπο να ρωτήσουν θα δουν πια είναι η αλήθεια. Που μάλλον από τα λεγόμενα τους απέχουν παρασάγγας από την λέξη αυτή εκεί στην γιαλαντζί αριστερά του Τσίπρα και της παρέας του.

Οσον αφορά στην τύχη του εδώ στο Κιλκίς Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης και τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για την μελλοντική πορεία του διακυνδυνεύοντας, σκοπίμως και για ευνόητους και πονηρούς λόγους, ''μαύρες'' προβλέψεις για να στηρίξουν τις απόψεις τους, ένα έχουμε να σημειώσουμε και πάλι ότι η μαντική ικανότητα τους ξεπερνά κάθε όριο. 

Αλλά όπως πάντα έτσι και τώρα αυτό διαθέτουν στο πολιτικό τους οπλαστάσιο, να παρουσιάζουν την κινδυνολογία ως μοναδικό καταφύγιο τους λόγω της ένδειας ιδεών, προτάσεων και προγραμματικών θέσεων. Αλλωστε πότε διέπρεψαν στο πεδίο προγραμμάτων οι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν πολιτικά με τις ψευτοεπαναστάσεις εκτός των εκπαιδευτικών αιθουσών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.