Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Κοινό ανακοινωθέν Εμπορικών Συλλόγων νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Εμπορικών Συλλόγων νομού Κιλκίς
Στις 20-1-2021 έλαβε χώρα κοινή σύσκεψη αντιπροσωπειών των ΔΣ των εμπορικών συλλόγων Κιλκίς, Πολυκάστρου, Γουμένισσας, Αξιούπολης και του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Μετά τη σύσκεψη οι αντιπροσωπείες κατέληξαν στα παρακάτω αναφορικά με τις εξελίξεις στους κλάδους των μικρών αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων.

Αρχικά, εκτιμήθηκε θετικά η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για την σύσκεψη. Η σύσκεψη δεν είχε σκοπό την περιγραφή της ζοφερής κατάστασης που βιώνει ήδη η πλειοψηφία των συναδέλφων, ούτε την περιγραφή της ανεπάρκειας των μέτρων στήριξης που έχουν παρθεί ως τώρα, τα οποία δεν αποτελούν ουσιαστικό αποκούμπι για την επιβίωση των συναδέλφων, κάτι που το βιώνουν εξάλλου. 

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Οι εκτιμήσεις για την επιβίωση του 25% - 30% των μικρών αυτοαπασχολούμενων είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Με αυτές τις σκέψεις και με ανησυχία για την πανδημία και τις εξελίξεις στην υγεία, εκτιμήθηκε ότι τα παρακάτω αιτήματα απαντούν σήμερα στις ανάγκες των μικρών αυτοαπασχολούμενων.

Άμεση ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο επίδομα ειδικού σκοπού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να δοθεί βοήθημα με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιδότησης σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

Διαγραφή χρεών από εφορία και ΔΕΚΟ για όλο το διάστημα της πανδημίας.

Την επιδότηση εισφορών ατομικής ασφάλισης στο σύνολό τους για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα χωρίς καμία απώλεια συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Καμία επιβολή τόκων, πανοτοκίων και προσαυξήσεων σε όλα τα δάνεια των μικρών αυτοαπασχολούμενων και παράταση της διάρκειας των επιταγών για όλη τη διάρκεια της πανδημίας και για ικανό διάστημα έπειτα που να προφυλάσσει ουσιαστικά τους συναδέλφους.

Την απαλλαγή απο τα δημοτικά τέλη για όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης αποφασίστηκε:

Κάλεσμα σε σύσκεψη και συμπόρευση του συνόλου των συλλόγων των επαγγελματιών της ΠΕ Κιλκίς το προσεχές διάστημα.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.