Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 8/2/2021, 7:33 μ.μ.


Συνελήφθησαν 3 άτομα στις Σέρρες για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης
Για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθησαν χθες (7 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας και οι δύο γιοι του, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που χρησιμοποιούσαν με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε υπόγειο χώρο της οικίας συνολικά 65 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 140 εκατοστών.

Ο υπόγειος χώρος ήταν προσβάσιμος μέσα από ειδική κρύπτη που υπήρχε στο δάπεδο ντουλάπας του σπιτιού και είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (λάμπες, σύστημα εξαερισμού, θερμόμετρο, υγρασιόμετρο, χρονοδιακόπτες ρεύματος κ.α.).

Επιπλέον σε χώρους του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 4 κιλά και 268 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης,

· 236 γραμμάρια κάνναβης,

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

· το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,

· 26 πακέτα τσιγάρων και 28 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και

· 4 κινητά τηλεφώνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/461454051675843


Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (7 Φεβρουαρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα μαζί με ημεδαπό άνδρα και άγνωστο συνεργό τους, αφαίρεσαν από επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 2 ηλεκτρικές συσκευές, 2 ανοξείδωτες δεξαμενές και σιδερένιες βάσεις συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν σε όχημα που χρησιμοποίησαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.

Σύλληψη για ναρκωτικά και παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών

Συνελήφθη χθες (7 Φεβρουαρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος να παρέχει υπηρεσίες σε 4 καθήμενους πελάτες, κατά παράβαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 40,2 γραμμαρίων.

Επίσης συνελήφθη και ένας από τους πελάτες, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 15 ημέρες, ενώ στον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στους 4 πελάτες διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη σήμερα (8 Φεβρουαρίου 2021) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας και διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολικά ποινή κάθειρξης 19 ετών, 5 μηνών και 4 ημερών και ποινή φυλάκισης 3 ετών, για τα αδικήματα της ληστείας, σύσταση συμμορίας, κλοπής, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Αυτόφωρες συλλήψεις (6) ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις έξι (6) ατόμων, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, ενώ οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.