Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Η Ε. Αγαθοπούλου μιλά για τη Σοφία Μπεκατώρου

Συνέντευξη της αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4fm για την Σ. Μπεκατώρου 
«Έχουμε δει ότι ανοίγουν στόματα, έχουμε δει ότι η Σοφία Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη που υπέστη σεξουαλική παρενόχληση πριν κάποια χρόνια και ότι και στο χώρο του αθλητισμού υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Όλος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την πράξη και συνεχάρη την Σοφία Μπεκατώρου γιατί η δύναμη της να καταγγείλει έδωσε κουράγιο για να περάσουν και άλλες γυναίκες στην καταγγελία. 

Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Πολιτείας και όλων εμάς που έχουμε ευθύνη να περάσουμε σε πρωτοβουλίες» δήλωσε η βουλεύτρια του Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχισσα Δικαιοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Ειρήνη Αγαθοπούλου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη θέση του ΚΕΘΙ και ενημερώθηκα για τα θέματα έμφυλης βίας κατάλαβα ότι είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες που έχουμε δημόσιο λόγο να μιλάμε γι' αυτά και για τις υπόλοιπες που δεν έχουν και γιατί το ξέρουμε όλες μας πόσο δύσκολο είναι αυτά που συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες να αναδειχθούν και πως οι γυναίκες πολλές φορές θεωρούν αδύναμες τον εαυτό τους, θεωρούν ότι είναι οι μόνες και υπεύθυνες γι' αυτό που τις συμβαίνει» τόνισε ακόμη αναφέροντας την εμπειρία που είχε ως πρόεδρος του ΚΕΘΙ.

Όπως υπενθύμισε η κα Αγαθοπούλου υπάρχει το Δίκτυο Δομών για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, τα συμβουλευτικά κέντρα και οι δομές φιλοξενίας που μπορεί μια γυναίκα να απευθυνθεί για νομική και ψυχολογική στήριξη για να φύγει από τον κύκλο βίας που βιώνει είτε στο σπίτι είτε στον χώρο εργασίας της. «Φυσικά και στην αστυνομία μπορεί να καταγγείλει και δώσαμε σκληρή μάχη έτσι ώστε η αστυνομία να λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Γιατί υπάρχουν περιστατικά που πολλές γυναίκες παίρνουν το θάρρος να καταγγείλουν και αποτρέπονται από τους αστυνομικούς» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κυβερνητική θεσμική απαξίωση των δομών για την ισότητα των φύλων σημείωσε πως «η ΝΔ θεωρεί ότι η θέση της γυναίκας θα ενισχυθεί απλά και μόνο αν ενισχυθεί στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα. Έχουν εγκαταλείψει το κομμάτι της στήριξης των δομών της έμφυλης βίας που τείνει προς απαξίωση και είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό ειδικά όταν έχουμε τέτοιες εξελίξεις».

Πηγή: Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4fm



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.