Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Στ. Παραστατίδης: Ο Άδωνις οφείλει να δώσει εξηγήσεις


Του Στέφανου Παραστατίδη 
Ιατρού, Γραμ. Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ 
Ο Υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση τα εξής: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. 

Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Εν ολίγοις, ο κος Γεωργιάδης παραδέχθηκε κυνικά ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές επειδή η ΝΔ ταύτισε το “σεβασμό στην Ορθοδοξία’ με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, κάτι που πληρώσαμε και ακόμη πληρώνουμε κατ΄επέκταση και στο Κιλκίς λόγω της κομβικής σχέσης μας με Θεσσαλονίκη.

Πράγματι, η καθυστέρηση λήψης μέτρων τον Οκτώβριο οδήγησε στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και προκάλεσε δεκάδες θανάτους στον τόπο μας, όπως αντίστοιχα χιλιάδες στην κεντρική Μακεδονία τους τελευταίους 2 μήνες.

Και το πολιτικό ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μονάχα η καθυστέρηση, αλλά κυρίως οι λόγοι της καθυστέρησης. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει δώσει πειστικές εξηγήσεις αν το κριτήριο μη λήψης μέτρων ήταν ''ο σεβασμός στην παράδοση’' και να απολογηθεί συνολικά αλλά και για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.