Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

"Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες κράτησαν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα"


Γράφει ο Σερφείμ Κερασιώτης
Επίτιμος Πρόεδρος ΟΛΤΕΕ
Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες στη χώρα μας αντιμετωπίζουν την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική διαδικασία με την διδασκαλία – εκπαίδευση από απόσταση των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων, ειδικά των τάξεων των μικρότερων μαθητών του εκπαιδευτικού μας συστήματος.


Σε αυτή την ομολογούμενη δύσκολη και πρωτόγνωρη εκπαιδευτική διαδικασία, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κρατήσουν τους μαθητές τους σε ένα υψηλό μαθησιακό επίπεδο σχεδόν εφάμιλλο με το δια ζώσης, το οποίο βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με το εξ αποστάσεως.

Χρειάζονται να αποδοθούν πολλά συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους παιδαγωγούς, από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των δημοτικών σχολείων για όλα αυτά που προσφέρουν στους μαθητές τους.

Οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θέλουν να ευχαριστήσουν τις δασκάλες και τους δάσκαλους, για όλα αυτά που προσφέρουν στους μαθητές τους με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η πολιτεία ας φανεί γενναιόδωρη προς τους παιδαγωγούς των εγγονιών και παιδιών μας και ας προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των δασκάλων για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού που χρησιμοποιούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το καλό παράδειγμα το έδωσε η μικρή Κύπρος με την ενίσχυση όλων των εκπαιδευτικών της με το ποσό των 300 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης.

Ευχόμαστε σε όλους τους δασκάλους και δασκάλες καλές γιορτές, δύναμη και υγεία για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.