Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας για απολύσεις στην ALUMIL


Ανακοίνωση Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας
Η εργοδοσία της ALUMIL την ίδια στιγμή που βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται συνεχώς κάνοντας νέα «ρεκόρ» παραγωγής, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας προχώρησε στην αδικαιολόγητη απόλυση τεσσάρων συναδέλφων.


Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση μέσα στο εργοστάσιο βαράει κόκκινο, με την εταιρία να πιέζει συνεχώς τους εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα πιο γρήγορα, εκτεθειμένους στην πανδημία με πάνω από 60 κρούσματα χωρίς να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασία, και αφού τους έχει ξεζουμίσει στην δουλειά, έρχεται τώρα και απολύει ανθρώπους που δουλεύουν χρόνια στην επιχείρηση, απροειδοποίητα, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.

Παρά το κοινωνικό πρόσωπο που προσπαθεί να παρουσιάσει, αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα αυξήσει τα κέρδη της, που σημαίνει εργαζόμενοι να βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο, να τους ξεζουμίζουν για όσο χρειάζονται και μετά να τους πετάνε στον δρόμο.

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με τις ζωές μας.

Η αύξηση των κερδών των βιομηχάνων όχι μόνο δεν μπορεί να διασφαλίσει τις δουλειές μας, τα δικαιώματα μας, ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζήσουμε τις οικογένειες μας, αλλά πατάνε πάνω σε αυτά τα τσακισμένα δικαιώματα, στους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων για να βγάλουν ακόμα περισσότερα. Η λογική «πάλι καλά έχουμε δουλειά», «να βάλουμε πλάτη να πάει καλά η επιχείρηση» κλπ έδειξε ότι είναι αδιέξοδη και το κυνήγι για την αύξηση των κερδών σημαίνει για τους εργαζόμενους εξαντλητική δουλειά και αβεβαιότητα.

Συνάδελφοι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Μπροστά στην προηγούμενη κρίση είδαμε μισθούς και δικαιώματα να τσακίζονται. Τώρα που βγάζουν τεράστια κέρδη βλέπουμε ανεργία και μεροκάματα πείνας. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, να δουλεύουμε με ασφάλεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.

Τώρα αυξήσεις στους μισθούς, δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο. 

- Προσλήψεις προσωπικού στα πόστα όπου έχει αυξηθεί η δουλειά 

- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασίας της υγείας των εργαζομένων (τακτικά προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό, αύξηση διαλειμμάτων και των κενών μεταξύ των βαρδιών, μείωση του συγχρωτισμού). 

-  Να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού σε συναδέλφους με προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.