Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 26/1/2021, 8:00 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν 4 ακόμη περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών
Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.


Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Χαριλάου - Αναλήψεως εξιχνίασαν τέσσερις (4) ακόμη περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα σε περιοχές αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Νοεμβρίου 2020. 

Αφορούν σε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων από οικία, σε διάρρηξη δύο οχημάτων με κλοπή χρηματικού ποσού και εγγράφων από το εσωτερικό τους και σε κλοπή από κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας αντίστοιχα.

Χαρακτηριστική είναι η πρώτη περίπτωση για την οποία καταγγέλθηκε ότι, αρχές Ιουλίου 2020, 36χρονος ημεδαπός συνοδευόμενος από γυναίκα 31 ετών προσέγγισαν ηλικιωμένο άντρα και αφού συστήθηκαν ως ζευγάρι, του πρότειναν γνωριμία με συγγενικό τους πρόσωπο προκειμένου να συνάψουν σχέση. 

Λίγες μέρες αργότερα και αφού ο 36χρονος κέρδισε την εμπιστοσύνη του υποψήφιου θύματός του, μετέβη στο σπίτι του ηλικιωμένου στην περιοχή της Πολίχνης μαζί με την προαναφερόμενη συνοδό του και 52χρονη ημεδαπή, απ’ όπου αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά-κοσμήματα.

Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι Υπηρεσίες των υφιστάμενων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν μεγάλο μέρος καταγγελλόμενων υποθέσεων.

Αυτόφωρες συλλήψεις από αστυνομικούς των ομάδων “Ζ” και ΔΙ.ΑΣ.

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιχειρώντας να καταστήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας και να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για προσωπική ευημερία, κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη, θέτει ως άξονα δράσης της, την πρόληψη-καταστολή της εγκληματικότητας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την καλλιέργεια πνεύματος ευνομίας και αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες.

Προς την κατεύθυνση αυτή , αξιοσημείωτη είναι η δραστηριότητα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των εξειδικευμένων ομάδων δικυκλιστών «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία κίνησής τους μέσα στην πόλη, ακόμη και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, την αποδεδειγμένα άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών και τη μετάβασή τους ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, καθίσταται σαφές ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι συνυφασμένη τόσο με την αίσθηση καθήκοντος που τους διακρίνει, όσο και με τη μορφή ευέλικτης αστυνόμευσης που ασκούν.

Κατά το προηγούμενο 24ωρο λοιπόν, οι ομάδες αυτές πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλη την εδαφική περιφέρεια των Αστυνομικών Υπηρεσιών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αποτρέψουν κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ εντόπισαν και φυγόποινους σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη έντεκα (11) ατόμων (8 για απόπειρες κλοπής και περιπτώσεις κλοπών – 1 για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και 2 για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα), τα οποία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους.

Οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (67.527) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.603) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.640) παραβάσεις και (8) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.353) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

(523) στην Αττική,
(188) στη Θεσσαλονίκη,
(89) στην Κεντρική Μακεδονία,
(85) στη Στερεά Ελλάδα,
(84) στη Δυτική Ελλάδα,
(70) στη Θεσσαλία,
(68) στην Κρήτη,
(50) στην Πελοπόννησο,
(49) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(49) στην Ήπειρο,
(32) στο Βόρειο Αιγαίο,
(27) στα Ιόνια Νησιά,
(26) στη Δυτική Μακεδονία και
(13) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (92.782) ομοειδείς παραβάσεις.

(266) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (258) πρόστιμα 300 ευρώ και (8) των 150ευρώ, ως ακολούθως:
(43) στην Αττική,
(31) στην Κεντρική Μακεδονία,
(29) στη Θεσσαλονίκη,
(23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(23) στα Ιόνια Νησιά,
(19) στη Στερεά Ελλάδα,
(18) στην Κρήτη,
(17) στη Θεσσαλία,
(14) στην Ήπειρο,
(13) στο Βόρειο Αιγαίο,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στην Πελοπόννησο,
(9) στο Νότιο Αιγαίο και
(4) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (31.142) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (29.649) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.493) των (150) ευρώ.

(21) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αποθήκης, την οποία είχε μετατρέψει σε γυμναστήριο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) αθλούμενους.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για άρνηση υποβολής σε προληπτικό έλεγχο rapid test κατά την είσοδό του στη χώρα.

Στην Ήπειρο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Πελοπόννησο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κουρείο για μη τήρηση βιβλίου ραντεβού.

Στην Κρήτη, από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στη Θεσσαλονίκη, 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.053) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (928) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης και

- (6) συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον διοργανωτή και από 300 ευρώ στους (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.