Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

(Video) 600 tablets μοιράζει ο Δήμος Κιλκίς στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με την αγορά εξακοσίων φορητών υπολογιστών (tablets) η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη αποδεικνύει στην πράξη για μία ακόμη φορά το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της για τη μαθησιακή διαδικασία και την παροχή ίσων ευκαιριών στους μαθητές στις πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές συνθήκες που έχουν βιώσει εξαιτίας της πανδημίας.


Τριακόσιες ηλεκτρονικές συσκευές παραλαμβάνονται μέσα στις επόμενες ημέρες από όλα τα Δημοτικά Σχολεία ενώ με ισάριθμα tablets προμηθεύονται τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Κιλκίς. Η διάθεσή τους θα γίνει μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων οι οποίοι αξιολογώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες θα κάνουν τη διανομή του ψηφιακού εξοπλισμού στους μαθητές.

Για την προμήθεια της μαθητικής ηλεκτρονικής εργαλειοθήκης συναίνεσε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Ο κ. Κυριακίδης υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι ο Δήμος Κιλκίς βρίσκεται σε σταθερή συμμαχία με τη σχολική κοινότητα διευκολύνοντας το εκπαιδευτικό έργο, εφοδιάζοντας τους μαθητές, ειδικά τα παιδιά, που οι οικογένειές τους δεν έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενθαρρύνοντας την πρόσβαση όλων στο ψηφιακό σχολείο. Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίνεται με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σε μια νέα πλευρά της εκπαίδευσης, την ψηφιακή που εκσυγχρονίζει την παιδεία και καθιστά μετόχους της όλους τους μαθητές μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νέα ψηφιακή χορηγία στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Κιλκίς κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά των ΟΤΑ που έχουν υποστηρίξει γενναιόδωρα την ψηφιακή εκπαίδευση καθώς ο αριθμός των tablets που έχουν παραδοθεί στις σχολικές μονάδες από το 2020 με σκοπό την διευκόλυνση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας ανέρχεται συνολικά στα 701.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.