Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, για τον «πλαστό» αριθμό κρουσμάτων COVID-19 στο Κιλκίς


Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου
Πληροφορηθήκαμε πριν λίγο, ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το νέο φιάσκο της Κυβέρνησης, του ΕΟΔΥ και των ιδιωτικών εργαστηρίων που συνεργάζονται, ανασύροντας στην επιφάνεια «περυσινές, ξινές ειδήσεις». Επειδή η γελοιότητα έχει και όρια και η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Εχθές, η τοπική κοινωνία του Κιλκίς αναστατώθηκε – και απόλυτα δικαιολογημένα – από ένα «λάθος»(;;;) στην ανακοίνωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων την περιοχής. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι το ιδιωτικό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται το Νοσοκομείο του Κιλκίς καθυστέρησε να δώσει αποτελέσματα 14 ημερών και τα έδωσε όλα σε μία ημέρα, αυξάνοντας τον χθεσινό ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων στα 102. 

Άλλο ένα τραγικό «λάθος» λοιπόν, που αποδεικνύει περίτρανα το μπάχαλο που επικρατεί με το σύστημα καταγραφής και ιχνηλάτησης κρουσμάτων του ΕΟΔΥ. Άλλο ένα «λάθος» που δημιουργεί ανασφάλεια και τεράστια ερωτηματικά στους πολίτες.

Και αντί η Κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη, να παραδεχτεί τα λάθη και τις αμέλειές της και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με δημοσιεύματα για την κατοικία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (άραγε πόσο κόσμο ενδιαφέρει αυτή η είδηση, την ώρα που ο αριθμός των τεστ έχει πέσει στο μισό και οι εντατικές παραμένουν γεμάτες;) και για δήθεν ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο ΕΣΥ. Αλλά και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ συνεχίζουν να πετούν την μπάλα στην εξέδρα: «Ναι, αλλά το Κιλκίς δεν έχει ΜΕΘ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε τα 1,2εκ€, που είχε αφήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ για το έργο αυτό».

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε: με το θέμα της ΜΕΘ του ΓΝ Κιλκίς ασχολήθηκε για πρώτη φορά η Διοίκηση το 2017, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και για πρώτη φορά εντάχθηκε σε σχέδιο οργανισμού του νοσοκομείου η κλινική ΜΕΘ. Αυτό είναι το πρώτο, απαραίτητο βήμα ώστε να μπορεί ένα νοσοκομείο να λειτουργήσει κλινική ΜΕΘ. Μπορεί να μην προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την αλλαγή του οργανισμού έως το καλοκαίρι του 2019, αλλά από τότε έχει περάσει 1,5 χρόνος, μέσα στον οποίο η ΝΔ θα μπορούσε να το έχει κάνει.

Πέραν αυτών, να θυμίσουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στα νοσοκομεία επί κ. Άδωνη Γεωργιάδη και το συμμάζεμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης να θυμίσουμε στον τοπικό βουλευτή, κ. Γεωργαντά ότι την περίοδο 2015-19, ήταν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν έκανε ούτε μισή ερώτηση για το θέμα ΜΕΘ στο ΓΝ Κιλκίς, άρα ή δεν υπήρχε ζήτημα ή ο ίδιος αδιαφόρησε για το αν οι δεσμεύσεις της παράταξής του θα γίνονταν πράξη. Ας μην μας κουνάει το δάχτυλο λοιπόν.

Ο κόσμος του Κιλκίς απαιτεί σοβαρότητα από τους διοικούντες. Θα μας κάνουν την τιμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.