Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Γκουντενούδης: Οι δημότες Παιονίας θέλουν καθαρές απαντήσεις και καθαρές λύσεις

Υπογράφει ο 
Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής
Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Λόγω της πανδημίας και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται μόνο δια περιφοράς, μέθοδος που κατά την άποψη μου, αφενός δεν είναι αποτελεσματική ούτως ώστε να «προβληματίσει» την διοίκηση του δήμου για να δραστηριοποιηθεί και αφετέρου λαμβάνονται ως ευκαιρία για εκμετάλλευση από τον Δήμαρχο ώστε να περνάει «εν κρυπτώ» ρυθμίσεις που μπορεί να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και μεγαλώνουν συν το χρόνω. Απαιτούν αποτελεσματική διαχείριση, όπως το μεταναστευτικό  Νέα Καβάλα ), το κλείσιμο πλέον όλων των τραπεζών στην έδρα του δήμου το Πολύκαστρο, αλλά και η αντιμετώπιση της πανδημίας με υλοποίηση μέτρων από το δήμο, ο οποίος για μια ακόμη φορά είναι ΑΠΩΝ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, την διαχείριση της πανδημικής κρίσης που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του κάθε δημότη, τι έκανε η διοίκηση; Απέναντι στον επαγγελματία ή τον εργαζόμενο, ακόμη και τον συνταξιούχο;

Ενώ ο Δήμος Παιονίας έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι τώρα από την πολιτεία με 258.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση, όπως και σήμερα 7/12/2020 που δημοσιεύουμε αυτό το δελτίο τύπου, επαναχρηματοδοτήθηκε ο δήμος με 172.130 ευρώ, με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού δημιουργούν κωδικούς με 12.000 ευρώ για τα tests. 

Είμαστε από τους τελευταίους ελάχιστους δήμους σε όλη τη χώρα που δεν έχουμε κάνει ακόμη ελέγχους με test στο προσωπικό που εργάζεται στο δήμο αλλά φυσικά ούτε και στους δημότες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και τον έλεγχο της διασποράς της ασθένειας. H άποψη μας, όπως την καταθέσαμε στην Ο.Ε. και στο Δ.Σ., είναι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι παραπάνω κωδικοί του προϋπολογισμού όπως και οι αντίστοιχοι κωδικοί που αφορούν το COVID-19 και όχι αλλότριοι προς ψηφοθηρικά οφέλη, αλλά μόνο για το καλό των δημοτών.

Για την τηλεκπαίδευση των μαθητών τι έκανε ο δήμος; Ούτε ένα tablet δεν αγοράσθηκε με τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης για τους μαθητές ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα το μάθημα τους.

Τι έκανε ο Δήμαρχος κ. Σιωνίδης για να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα σε νομικά πλαίσια των αρμοδιοτήτων του δήμου τους επαγγελματίες, που πραγματικά έχουν φτάσει στο «χείλος του γκρεμού»; Για μια ακόμη φορά είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, καθώς σκέφτεται μόνο το πολιτικό κόστος, προβαίνοντας σε δράσεις εντυπωσιασμού ενώ θα μπορούσε ο δήμος αυτή τη δύσκολη εποχή να δώσει κουράγιο και αυτοπεποίθηση στους δημότες. 

Αλήθεια υπάρχει επιτροπή υγείας να ενημερώνει καθημερινά τους δημότες για το τι γίνεται; Πού είναι η παρουσία της δημοτικής αρχής στην στήριξη των δομών υγείας του δήμου. Πού είναι ο δήμος για να στηρίξει με την ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ την παραπαίουσα επιχειρηματικότητα; Αντί αυτού, ο δήμος προβαίνει σε εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις συμβασιούχων και τακτοποιήσεις ημετέρων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες του κλεισίματος των τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Πολύκαστρο. Άραγε πως νοιώθει η διοίκηση που η έδρα του δήμου δεν έχει πια κανένα κατάστημα καμίας τράπεζας για να εξυπηρετεί τους μισθωτούς και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας; Κρύβονται πίσω από δηλώσεις για δήθεν προγραμματισμό των διοικήσεων των τραπεζών, ότι θα μειωθούν τα καταστήματα. 

Μιλάμε όμως για την μεγαλύτερη πόλη και την έδρα του δήμου. Θα έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Και τι έκαναν αντί γι αυτό; Μια τυπική επιστολή στον διοικητή της τράπεζας, που έκλεισε, αντί να ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό που εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, επανερχόμενος στο προσφυγικό, οι εργασίες οικοδόμησης στην περιοχή του αεροδρόμιου της Ν. Καβάλας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού. Παίρνουν ακόμη και γεωργικές εκτάσεις από αγρότες τις όποιες καλλιεργούσαν χρόνια, δημιουργώντας τους πρόβλημα στην εκμετάλλευση τους, λόγω δικαιωμάτων στην ενιαία ενίσχυση. Άραγε αυτός ο καλλιεργητής δεν έχει δικαιώματα ως Έλληνας πολίτης; 

Δεν πρέπει να επιμείνουμε στην προσφυγή που έγινε από την διοίκηση του δήμου στο ΣτΕ για το 1%, όπως διαλαλούσε ο κύριος δήμαρχος; Μήπως έγινε κάποια συμφωνία, «κάτω από το τραπέζι» και δεν το γνωρίζουν αυτό οι δημότες; Κάνανε τον καταυλισμό μόνιμο και τον δικαιολογούν με λεκτικές αερολογίες δήθεν ως νόμιμο.

Επόμενο είναι να υπάρχουν αυτά τα ερωτήματα, αφού ο Δήμαρχος κ. Σιωνίδης πάντοτε αναζητά τρόπους να αποφεύγει την λογοδοσία είτε με τηλεφωνικές συνεδριάσεις είτε με εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα της τελευταίας στιγμής που όμως έχουν την οσμή ρουσφετιών και προσωπικών διευθετήσεων.

Οι δημότες θέλουν καθαρές απαντήσεις και καθαρές λύσεις με σεβασμό των χρημάτων τους και της αξιοπρέπειας τους.

Δεν θα αφήσουμε την κρίση αυτή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την δημοτική αρχή για να περάσουν στο σκοτάδι όλα όσα δεν αντέχουν στο φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.