Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος


Γράφει ο Δημήτρης Δ. Τσεχερίδης*
Πλανήτης Γη!
Πολεμικό ημερολόγιο 
Σωτήριον έτος 2020
Ημέρα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
Τι κι αν δεν ακούγεται το κροτάλισμα των πολυβόλων, τι κι αν δεν ακούγονται οι βόμβες που πέφτουν και διαλύουν τα σπίτια και τις γειτονιές, τι κι αν πεθαίνουν άοπλοι και άμαχοι στον πόλεμο ετούτο που διάκριση δεν κάνει το όπλο ποιος απ' όλους το κρατεί και ποιος αμαχητί σαν έρμαιο θάνατο συναντάει!

Εδώ υπάρχει πόλεμος!

Ο πόλεμος μαίνεται, σκοτώνει αδιάκριτα, βιάζεται η ίδια η ζωή κι ο χάρος δες στην πρώτη τη γραμμή σε ρόλο λογιστή λογαριασμό στα μαύρα τα κατάστιχα φαίνεται να κρατάει.

Τα νεκρά κορμιά κλεισμένα ερμητικά σε φέρετρα περνάνε αθόρυβα μπροστά μας ποιο τακτικά πλέον από τα δημόσια λεωφορεία της γραμμής,

Τα σπίτια όρθια μα οι άνθρωποι "φευγάτοι για τους ουρανούς λες και βαρέθηκαν τη γη λες και τους κούρασε η ζωή κι οι τόσες αμαρτίες!

Κι όλο ακούς στο βάθος κλάματα κι όλο ακούς λυγμούς και από παντού ότι μας έμεινε  μέσα απ' τον πόνο, η τελευταία η ευχή σ' αυτούς που κίνησαν και πίσω δεν κοιτάνε.

Στο καλό αδερφέ μου, στο καλό φίλε μου, καλό παράδεισο θεία, μου λείπεις τόσο πολύ μάνα, αχχ βρε πατέρα ας ήσουν δίπλα μου ετούτη τη στιγμή, πως μετανιώνω για κάθε μία στιγμή που νιώθοντας "αθάνατος" την άφησα και χάθηκε και δεν τη ζήσαμε μαζί!

Χάνεται αθόρυβα η ίδια η ζωή μα ούτε και για το στερνό φιλί εκείνο το μονάκριβο το τελευταίο αντίο δεν μας έμεινε δικαίωμα και επιλογή!

Και δω οργίζομαι τα βάζω πρώτα με τον εαυτό μου και ύστερα με όλους μας μαζί.

Για δεν είν' τυχαίο, Άνθρωποι τούτο εδώ που ζούμε.

Δεν είν' από θεού κατάρα και πληγή μα είν' ανθρώπινη παρέμβαση σε φύση θεϊκή. 

Καθώς το είχε από πάντοτε ο διάολος τον τρόπο να σαγηνεύει των ανθρώπων τα μυαλά και να τους τάζει τη θέση του Θεού σ' αντάλλαγμα για όποια αμαρτία!

Κι εμείς τι κάνουμε μωρεεεέ;

Διαγωνισμό αθλιότητας, μιζέριας και αποστροφής.

αγγίξαμε πάτο αδερφέ, η ματαιοδοξία της ύπαρξης μας ενίκησε τη λογική και την ανθρωπιά ακόμη μια φορά! 

Καθίστε φρόνιμα μωρέ μα όχι άβουλα στάση κρατήστε υπεύθυνη και θα 'ρθει η στιγμή που θα στηθεί απέναντι στο δικαστή ο κάθε ένας να πληρώσει την τιμή εκείνη που του πρέπει!

Μα πρώτα πρέπει να μείνουμε όλοι ζωντανοί τούτο το πρώτο μέλημα κι ύστερα όλα τ' άλλα.

Δικαίωση στη μνήμη των νεκρών και λύτρωση στων ζωντανών το βλέμμα για το δικαίωμα σε μια νέα αρχή!

Κανένας πόλεμος δεν είναι αναίμακτος κανένας πόλεμος δεν αφήνει πίσω του χαρά, κανόνας όμως είναι να γεννιέται η ζωή και μέσα από τα χαλάσματα να βγαίνει η ευτυχία!

Σηκώστε βλέμμα σ' ουρανό ωρεεεέ !

Ας τρέξουνε οι διάβολοι κάπου για να κρυφτούνε.

Και νικητές οι άνθρωποι.

Το δρόμο μας να βρούμε!

* Δημήτρης Τσεχερίδης από τον Περσικό Κόλπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.