Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Πότε Γιορτάζουμε και Πότε Σιωπούμε;


Δελτίο τύπου Περιφερειακού Συνδυασμού Κεντρικής Μακεδονίας "Κοιτάμε Μπροστά"
Οι άνθρωποι, ανέκαθεν, γιόρταζαν τη Χαρά. Το Χαρμόσυνο. Το Αντάμωμα. Την Επιτυχία. Και έστηναν γιορτινά τραπέζια, με κρασί, τσίπουρο, φαγητά κάθε λογής και γλυκίσματα. Και, όταν λύνονταν τα στόματα, έπιαναν τα όργανα και τραγουδούσαν και χόρευαν.

Ανέκαθεν, επίσης, ήξεραν να ομονοούν με τη λύπη, τη στεναχώρια, την απώλεια, τον θάνατο.

Σήμερα, μετά από έναν Μαύρο Νοέμβρη και έναν – επερχόμενο – Μαύρο Δεκέμβρη (ο κοινός νους δεν θα το αμφισβητήσει), ποιος μπορεί να μιλάει για Γιορτή; Ποιος επίσημος φορέας μπορεί να διατυμπανίζει τις εορταστικές του εκδηλώσεις, χωρίς να βλέπει μια πόλη γεμάτη φαντάσματα το βράδυ; 

Ποιος φορέας έχει τα κουράγια, μπρος στις εκατόμβες νεκρών, να εκφράζεται με τέτοια χαρά και να καλεί τον κόσμο σε γλέντια; Άραγε, δίπλα του, στο άμεσο περιβάλλον του, δεν έχει πάρει το αυτί του πως η αδερφή του απέναντι, ο πατέρας του συναδέλφου, το παιδί του περιπτερά, η γυναίκα του ντελιβερά έφυγαν άκλαφτοι;

Ας παραμείνουμε σεμνοί και σιωπηλοί στον πνιχτό θρήνο. Και ας μη βρεθούμε – για μια ακόμα φορά – γελοίοι μπροστά στον πόνο. Αυτό που προέχει είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με κάθε μέσο και ο σεβασμός στον Πόνο.

Εμείς λέμε πως φέτος δεν είναι ανάγκη να Γιορτάσουμε. Δεν είμαστε, δα, και στερημένοι…

Να βοηθήσουμε, ναι! Να ανακουφίσουμε; Ναι! Να ξαλαφρώσουμε; Ναι!

Όχι, όμως, να γιορτάΖΟΥΜΕ, όπως διατυμπανίζει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας!

Υ.Γ.: όπως ΠΟΤΕ δεν Γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.